Картинг пилотът Мартин Стоянов от Враца направи впечатляващ първи тест

...
Картинг пилотът Мартин Стоянов от Враца направи впечатляващ първи тест
Коментари Харесай

Картинг пилотът Мартин Стоянов от Враца направи впечатляващ първи тест на Formula Renault 1600 /снимки+видео/

Картинг водачът Мартин Стоянов от Враца направи впечатляващ първи тест на Formula Renault 1600, научи организация BulNews.
Oт административна позиция задачата му през този сезон е той да взе участие в шампионат с коли, a един евентуалните е "Карбониа Къп ", където има клас за болиди до 1600 куб. см. Това не е толкоз елементарно, защото в Европа не е разрешено включването в автомобилни надпревари преди навършването на 14 години. Повечето писти даже не разрешават на по-млади водачи да тестват, само че се вършат специфични изключения, както в този момент за Марти.
В този тест той искаше да покаже, че е постоянен, сериозен и заслужава да взе участие наред с останалите. Тестът се организира на пистата "Мост " в Чехия - класическа ритмична писта с микс от бързи и мудни завои, а тимът бе локалния JMT Racing Engineering.
Колата още веднъж бе Мигал, само че този път Формула Кампус с тръбна структура, мотор Рено 1.6л и мощ към 115 к.с.
За страдание денят не стартира добре, защото имаше дребен механически проблем, който механиците бързо отстраниха. Времето обаче също не бе хубаво поради мощния вятър и нулевите температури.
Още от първата сесия в колата Марти сподели скорост и бе с удобна преднина пред останалите водачи, които тестваха в неговия клас, а някои от тях даже бяха с по-бързите Формула 4.
Местният водач и нееднократен първенец в Карбониа Къп Хонца Ригер помагаше на Марти да усъвършенства карането си телеметрията и онборда. Така в последната сесия от деня той записа време 1:50.30, което бе най-хубавото за тима на пистата,
Това време щеше да му отреди 2-ро място на стартовата решетка в последното съревнование на Мост от "Карбониа Къп " през лятото. За съпоставяне, температурата на гумите на Марти бе единствено 40 градуса. Несъмнено с нови гуми и на по-добри условия той би могъл да смъкна времето си със секунди.
В края на теста Хонца Ригер и други водачи бяха изключително впечатлени, гледайки онборда на Марти от най-хубавата му обиколка. Развитието в неговото каране е явно и той става все по-плавен, с все по-малко непотребни придвижвания на кормилото.
След този впечатляващ дебют, решението остава в спортния шеф на "Карбониа Къп ", който би трябвало да реши дали Марти съставлява специфичен случай, заслужаващ изключение, и да бъде позволен да се състезава. Ако това се случи, то той ще бъде най-младият водач, състезавал се с формули в Европа.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР