Картината в Столичния общински съвет след прегласуването на съставите на

...
Картината в Столичния общински съвет след прегласуването на съставите на
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП затвърдиха позициите в Столичния общински съвет

Картината в Столичния общински съвет след прегласуването на съставите на непрекъснатите му комисии се резервира.

Днес решението от съвещанието на градския парламент от 8 февруари наново се гласоподава, откакто регионалният шеф на София Вяра Тодева го върна поради редица процедурни нарушавания. Въпреки връщането, преразглеждане не докара до друг резултат, а затвърди позициите на ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия.

Севделина Петрова оглави комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика, а Красимир Гълъбов - комисията по екология.

Димитър Данаилов от Има Такъв Народ резервира председателското място в комисията по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне.

За ПП-ДБ-СС останаха две комисии - за децата, младежта и спорта и по интернационално съдействие и туризъм, ръководени надлежно от Димитър Шалъфов и Цветелина Симеонова - Заркин. За болшинството беше отредено председателското място и на комисията за битка с корупцията, само че препоръчаната за ръководител Бонка Василева си направи отказ и тогава я оглави Антон Хекимян. Василева разяснява: „ Евала за организацията. Така се завладява вотът на гласоподавателите.

Решението мина с гласовете на ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, Синя София, изключените от " Възраждане " и на Вътрешна македонска революционна организация. От Българска социалистическа партия срещу гласоподава само Войслав Тодоров, който разгласи, че алените общински съветници подкрепят завръщането на ГЕРБ в ръководството на София „ през задната врата “.

Столичният общински съвет трябваше за гласоподава още веднъж и решенията за избор на зам.-председатели на градския парламент. Заместници на определения краткотраен ръководител на СОС Цветомир Петров остават Бойко Димитров от ПП-ДБ-СС, Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС, Диана Тонова от Българска социалистическа партия, Вили Лилков от " Синя София " и някогашният член на " Възраждане " Севделина Петрова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР