Картина на водни лилии от френския импресионист Клод Моне беше

...
Картина на водни лилии от френския импресионист Клод Моне беше
Коментари Харесай

Картината на Моне „Le bassin aux nymphéas“ продаде 74 милиона долара на търг в Ню Йорк

Картина на водни лилии от френския импресионист Клод Моне беше продадена за 74 милиона $ като част от оживения есенен сезон на търгове за изкуство.

„ Le bassin aux nympheas “ надвиши плануваната продажна цена от 65 милиона $, когато беше продаден на аукционната къща Christie's в Ню Йорк в четвъртък вечер.

Други забележителни продажби включват „ Спомени за “ на художника-експресионист от 20-ти век Ричард Дибенкорн Посещение в Ленинград ", която беше продадена за 46 милиона $, до момента в който " Без заглавие " на другата американка Джоан Мичъл беше продадена за 29 милиона $.

Бяха продадени три картини на Пол Сезан, в това число " Плодове и гърне за цветя " за близо 39 милиона $.

В сряда " Жена с часовник " на Пабло Пикасо доближи 139,3 милиона $, втората най-висока цена, достигана в миналото за художника.

" Femme a la montre ", картината от 1932 година, изобразяваща една от спътничките и музите на испанския художник, френската художничка Мари-Терез Валтер, беше оценен на над 120 милиона $, преди да влезе в блока на Sotheby's.

Есенният аукционен сезон, който стартира във вторник и завършва идната сряда, до момента е отбелязал 748 милиона $ продажби в Christie's и повече от 400 милиона $ в Sotheby's.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР