Картина на Уинстън Чърчил (1874-1965) се завърна след 90 години

...
Картина на Уинстън Чърчил (1874-1965) се завърна след 90 години
Коментари Харесай

Картина на Уинстън Чърчил се завърна в замъка в Кент, където е нарисувана

Картина на Уинстън Чърчил (1874-1965) се завърна след 90 години в замъка в Кент, където някогашният английски министър председател я е нарисувал, с цел да стане част от галерия, отдадена на историческата сграда от 13-и век, оповестяват Би Би Си и " Дейли мейл ".

Творбата " Изглед през арка към Хевър ", рисувана от Чърчил с маслени бои през 30-те години на предишния век, е закупена от замъка в Кент на частна продажба, проведена от аукционна къща " Кристис ". 

Winston Churchill painting unveiled at Hever Castle
— BBC News (UK) (@BBCNews)
Картината беше показана на тържествено събитие от лорд и лейди Астор. Тя беше показана дружно с промени в оформлението на замъка Хевър, целящи да опишат  по-добре историята на собствеността му.

Уинстън Чърчил постоянно посещава замъка и рисува историческата постройка с помощта на другарството си с сътрудника " по четка " Джон Джейкъб Астор Пети и лейди Вайълет Астор, които по това време са негови притежатели. 

Преустройството на замъка Хевър включва и нова непрекъсната галерия за визията на някогашния притежател Уилям Уолдорф Астор за дома и експозиция за историята на Голямата зала.

Двата горни етажа на замъка ще бъдат актуализирани през идващите две години, в отражение на ново проучване на историята на замъка с акцент върху някогашните притежатели Болейн и Ана Клевска. В началото на 16-и век замъкът е благосъстоятелност на Томас Болейн, чиято щерка Ан Болейн е втората брачна половинка на британския крал Хенри Осми.

Winston Churchill’s oil painting of Hever gardens returns home to castle via
— Artprice.com (@artpricedotcom)
Уинстън Чърчил стартира да рисува на 40-годишна възраст. През живота си той съумява да сътвори към 540 платна . Повечето от картините му се намират в частни сбирки или принадлежат на потомците на някогашния министър председател, който съгласно разнообразни изследвания в Обединеното кралство е приет за един от най-великите британци в историята. 

150 платна са изложени в Чартуел - имението в Кент, покрай Лондон, където Чърчил прекарва втората половина от живота си до гибелта си.

През 2021 година неговата картина " Минарето на джамията Кутубия ", препоръчана на търг на " Кристис " от холивудската звезда Анджелина Джоли, беше продадена за 8,2 милиона английски лири (11,6 милиона щатски долара).
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР