Картина на Теодор Ушев бе продадена за 78 хиляди лева

...
Картина на Теодор Ушев бе продадена за 78 хиляди лева
Коментари Харесай

Картина на Теодор Ушев бе продадена на благотворителен търг за 78 хиляди лева

Картина на Теодор Ушев бе продадена за 78 хиляди лв. по време на благотворителен търг за обезпечаване на еднакъв достъп до качествено обучение за всички възпитаници в България. Той предложи свое произведение на частни колекционери по време на Благотворителния търг на звездите, който се организира на 18 октомври в София, оповестяват от фондация „ Заедно в час “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Организатори на Благотворителния търг на звездите са фондация „ Заедно в час “ в партньорство с Българския конгрес на бизнес водачите. Събитието се организира за 12-а поредна година, като сплоти бизнес водачи, обществено виновни компании и известни персони към идеята за възстановяване на българското обучение. Общата събрана сума от търга на фондация „ Заедно в час “ е над 400 000 лева за обезпечаването на еднакъв достъп до качествено обучение за всяко дете, споделят от екипа на фондацията.

Теодор Ушев не съумя да участва онлайн на събитието, само че насочи видео обръщение към гостите, в което показа своята мотивация да поддържа идеята със свое произведение:

„ С наслада се съгласих да вземам участие в тази самодейност на фондация „ Заедно в час “, тъй като аз, както и всички, които сте се събрали довечера, имам вяра, че всяко дете в България би трябвало да има опция да получи качествено обучение – без значение къде учи, без значение какви са финансовите благоприятни условия на неговите родители или къде живее. Както знаете, аз не продавам на частни лица мои творби, тъй че довечера е единственият ви късмет да се сдобиете с моя рисунка – участвайки в този търг за този акварел “, сподели той.

В Благотворителния търг на звездите предлагането на предмети е необичайност. Гостите на събитието главно наддават за време в компанията на известни и сполучливи персони от българската просвета, спорт, медии и други сфери. Като съидейници на задачата на „ Заедно в час “ звездите подаряват от своето време, като влизат в разнообразни функции – водещи на корпоративни събития, тиймбилдинг действия и други

В тазгодишното издание на търга се включиха общо 19 известни персони и близо 200 посетители от над 80 компании, които дружно набраха над 400 000 лева Сумата е рекордна за събитието и ще бъде напълно вложена в работата на фондация „ Заедно в час “ и образованието и поддръжката на учебни екипи в програмата „ Училища за образец “.

Освен за творбата на Теодор Ушев, в търга се включиха певицата Керана, поетът Иван Ланджев, професионалният коуч Веселка Цочева – Донкова, алпинистката Силвия Аздреева, боксьорът Тервел Пулев, актрисите Яна Маринова и Кристина Верославова, виненият специалист Яна Петкова и журналистката Ива Дойчинова.

„ Гостите имаха опция да наддават още за вечеря в гурме ресторанта на Филип Захариев, както и време с артиста Калин Сърменов, волейболиста Любо Ганев, рекордьорката по дълбочинно гмуркане Христина Димитрова, началник Манчев и подкаст водещия Георги Ненов. В края на вечерта с видео обръщение се включи и най-хубавият български тенисист Григор Димитров, който подари за събитието своя тенис ракета. Водещи на търга за поредна година бяха Митко Павлов и Мария Силвестър “, описват от „ Заедно в час “.

„ Вдъхновяващо е, че идея обучение сплотява толкоз доста и разнообразни хора. Всеки един от присъстващите в залата има своите персонални истории, свързани с учители, учебно заведение и обучение, които са мощен мотиватор през днешния ден да подкрепим актуалните възпитаници да получават обучение, което ги приготвя за бъдещето. Благодаря на всички, които способстваха довечера да бъде толкоз сполучлива и дружно да помогнем на още най-малко 120 учебни заведения през идващите три години да обезпечават по-качествено обучение на своите възпитаници “, сподели Траян Траянов, изпълнителен шеф на фондация „ Заедно в час “.

„ Българският конгрес на бизнес водачите е горделив сътрудник на Благотворителния търг на звездите към този момент 12 години, тъй като през цялото време на самодейността припознахме задачата на „ Заедно в час “ за еднакъв старт в живота на всяко дете посредством качествено обучение без значение от социално-икономическия статус на родителите. Ако сме виновни пред обществото и пред бъдещето, ние би трябвало да създадем всичко належащо, с цел да подкрепим младежите и те да получат привилегията да се образоват, с цел да осъществят своя гений и фантазии. Тази благотворителна вечер дава чудесна опция за това “, сподели при откриването Левон Хампарцумян, ръководител на БФБЛ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР