Картата STREET ART SOFIA е създадена по инициатива на Столична

...
Картата STREET ART SOFIA е създадена по инициатива на Столична
Коментари Харесай

София със STREET ART карта

Картата STREET ART SOFIA е основана по самодейност на Столична община в партньорство със Sofia Graffiti Tour.

Тя включва 20 местоположения, в които са показани произведения на 16 художници – 5 задгранични и 11 български. Картата съдържа информация и фотография за всяко произведение. Маршрутите са пешеходни, само че може да се мине по тях и с велосипед или да се стигне с градски превоз. Те демонстрират София през погледа на художниците на уличното изкуство.

Подбраните произведения са изрисувани от български и задгранични стрийт артхудожници върху електрически табла, стени и цели фасади на здания. Картата ще бъде допълвана при идващите издания с нови произведения, които заслужават да се видят.

Стрийт арт- и графити културата в София и България стартира развиването си в средата на 90-те години, като последователно се обособява като независим културен феномен.

Картата е на български и британски език. Печатното ѝ издание може да се вземе от туристическите осведомителни центрове, а цифровата версия може да бъде прегледана на.

STREET ART картата ще бъде показана на щанда на Столична община по време на интернационалното туристическо ревю „ Ваканция & СПА “ на 24 – 25 февруари.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР