Картата на Европа е червена, а България е едно добро

...
Картата на Европа е червена, а България е едно добро
Коментари Харесай

Хвалбата на доц. Кунчев: Картата на Европа е червена, а България е изключение

Картата на Европа е алена, а България е едно положително изключение. В последните две седмици междинната заболеваемост е 125 на 100 000. Това ни отрежда 27-мо място в Европейски Съюз и 6-то място на Балканите. По отношение на смъртността тя е 11,5 на 100 000. Това заяви основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев на обичайния брифинг на НОЩ.
Доц. Кунчев сподели, че единствено две области в страната са в алено - Враца и Кюстендил. Най-ниска е заболеваемостта в Търговище, а най-висока в Кюстендил.

6524 са излекуваните за последната седмица. От новозаразените лица имаме 23 души под 19 години. 70 години е междинната възраст на умрелите, заяви Ангелов.

35% е заетостта на леглата в интензивни структури, като София, Шумен и Добрич са областите с най-голяма претовареност.

От тази седмица вършим антигенни проби измежду учителите и непедагогическия личен състав. От 3726 лица непедадогически личен състав, 11 индивида са дали позитивен резултат.

От 12 232 тествани учители, 26 индивида са позитивни, заяви здравният министър.

Той заключи, че ловко ръководим пандемията на територията на страната, макар допустимите и не толкоз строгите, по думите му, ограничения на фона на другите страни от Европейския съюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР