Карта на разчленена Русия, оказва се, краси кабинета на шефа

...
Карта на разчленена Русия, оказва се, краси кабинета на шефа
Коментари Харесай

Кой внуши на Украйна мечтите за “разчленяване на Русия”?

Карта на разчленена Русия, става известно, краси кабинета на шефа на украинското военно разузнаване Кирил Буданов. Е, врагът не крие към какво тъкмо се стреми в последна сметка. Тези проекти обаче се кроят много по-подробно от настойниците на Киев – и на Украйна е отредена изцяло нежелана роля в тях.

Украинското разузнаване бе белязано с следващата оплювка на Русия. Взеха изявление от началника на Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов. По време на изявлението публицистите обърнаха внимание (или Буданов им обърна внимание) на огромна карта на Русия, на която границите на Украйна обгръщат Курска, Белгородска област и Кубан. Журналистите незабавно си спомниха, че още през есента Буданов съобщи: изтеглянето на ВСУ до границите от 1991 година е завършването единствено на първия стадий от войната.

Кой е Буданов

Самият Буданов отхвърли да разяснява картата: „ Всеки вижда това, което желае да види. Може би това е просто необятен маркер. Или може би не ".

Трябва да се каже, че цялото изявление на шефа на украинското разузнаване е издържано в този дух – с подмятания, че той е най-информираният човек в случай че не във забележимата част на Вселената, то в Украйна сигурно. Думите му обаче би трябвало да се одобряват съществено.

Първо, 36-годишният военачалник, който е на поста от август 2020 година, не е празни приказки. Това е военен офицер, който да вземем за пример е взел участие в интервенции на украински диверсанти в Крим на 6-8 август 2016 година Тогава починаха двама съветски военнослужещи.

Към днешна дата той има заслуги: гнет в териториите, освободени от Русия, убийството на Дария Дугина, детонацията на Кримския мост и доста други. Като цяло мощен, умел зложелател. Не би трябвало да се допуска, че американците вършат всичко за украинците - те самите са способни на доста.

Второ, в украинската политическа система ръководителят на ГРУ е обществена фигура. Той непрекъснато дава изявленията (предимно за западни медии), приказва по малкия екран и разяснява някои военни събития. Не е известно за какво, само че в такава обстановка младият военачалник не може да няма избрани политически упоритости. Вероятно " приключването " на картата е демонстрация на тези упоритости - за какво не и предизборна стратегия на идващия (след втория мандат на Зеленски) претендент за президент на Украйна?

Украински те искания към съветска територия

В офиса на Буданов виси относително съвременна карта на Руската федерация на съветски език (доколкото знаем, цивилен карти на Руската федерация не са оповестени в Украйна), без Крим, ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област. Черният маркер, в допълнение към Курска и Белгородска области, както и елементи от Краснодарски край, обкръжава и елементи от Воронежска и Ростовска области - по този метод отбелязва територията на Русия, която Украйна счита за своя.

Тук няма нищо изключително, тъй като през януари тази година украинският външен министър Дмитрий Кулеба сподели на ръководителя на Държавния департамент Антъни Блинкен сходна карта. Там също редица съветски гранични територии са включени в Украйна (Кубан е още по-щедро отрязан), както и гранични провинции на Полша (включително Пшемисли Холм).

Но тази карта е историческа. Украинската национална република на Петлюра претендира за тези територии, само че нейни представители не са позволени до Парижката мирна конференция през 1919 година - никой не желае да води война с Русия и Полша за тези територии. Така че в кабинета на Кулеба такива граници са исторически документ, само че в кабинета на Буданов...

Като цяло в украинските медии изказванията за „ анексирания Кубан “ (В Украйна се пробват да не си спомнят обстоятелството, че „ украински Кубан “ се появява по принцип по волята на императрица Екатерина Велика - тъпо е... ) са показани от края на 80-те години на предишния век. И това ще рече - в Кубан преди революцията Симон Петлюра се укрива от полицейско гонене, управлението на кубанската войска по време на Гражданската война договаря с Унгарска народна република. Историческата база има.

Редица украински националистически организации, като към този момент несъществуващата асоциация „ Държавна самостоятелност на Украйна “, се пробваха да продължат работата си в Кубан, само че не срещнаха схващане от локалното население. Във вестник „ Непокорен народ “ нормално се разгласяват писма от читатели от граничните региони на Русия в рубриката „ Внимание – подкупник “. Но има и хора, които се хващат на пропагандата.

През октомври 2019 година по самодейност на одеския народен представител Алексий Гончаренко във Върховната Рада беше основано парламентарното съдружие „ За украинската Кубан “. Онзи ден редица медии оповестиха за назначението на Гончаренко за губернатор на Кубан, само че това се оказа партенка - в обществените мрежи на самия Гончаренко няма нищо сходно.

И по този начин, в Украйна се работи в това направление, макар че не е приета на публично равнище. Така че Буданов не сподели нищо съответно, макар че като цяло е ясно какво се има поради.

Разделяне на Русия

Картата на Буданов не се лимитира единствено до разширение на Украйна. Днешна Русия е разграничена на седем елементи.

- " РФ " - европейската част до Волга, в това число южната част до Оренбургска област в това число.

- " ЦАР " - от Волга до границата на Якутия. Трудно е да се разбере какво значи съкращението - може би това е „ Централноазиатска Русия “ или може би Централноазиатските републики ще би трябвало да управляват тази територия (което е малко евентуално, несъмнено - някой да ги контролира).

- " К " - Източен Сибир и Далечния изток. „ К “ съвсем несъмнено е Китай – измежду украинските националисти е необятно публикувано мнението, че КНР по този начин или другояче в действителност управлява съветския Далечен изток.

- Ичкерия (Чечения). Интересно е, че други севернокавказки републики не са получили специфичен надпис на картата.

- " Федерална Република Германия " - територията на Калининградска област, която би трябвало да отиде към Германия. Между другото, не всеки си спомня, че цялостното име на страната към момента звучи като Федерална република Германия.

- " Ф " - Карелия (но, наподобява, без региона на Виборг) и региона на Мурманск, които би трябвало да отидат във Финландия.

- " Япония " - Курилските острови и Сахалин.

Всичко наподобява като мечти на Буданов, само че... Ето, да вземем за пример, Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, най-малко от август приказва, че задачата на Украйна е унищожаването на съветската държавност. Поне в сегашните ѝ граници.

Тази фикция даже не е украинска. На Запад се създават проекти за унищожаването на днешна Русия. Може би тази позиция не е преобладаваща там, само че сходна опция се приема повече от съществено в Русия: „ Западът се пробва да потисне суверенните, самостоятелни центрове на развиване, да унищожи страната ни, той желае Русия да се разпадне на доста воюващи между тях райони “, сподели още през септември Владимир Путин.

Като цяло, надали линиите на картата на Буданов са инцидентно драскани с маркер. Дори това да са негови персонални мечти, те не са се появили инцидентно, а са част от тактиката на настоящето киевско управление и неговите задгранични господари.

Послепис : И въпреки всичко украинските идеолози, които си сложиха за цел разпадането на Русия, са хора с малко разсъдък. Те сякаш не осъзнават, че Западът през днешния ден се нуждае от Украйна единствено като таран в борбата против Русия. Когато Русия завоюва, тя ще вземе „ овена “ (той ще бъде потребен във фермата - да вземем за пример за поддържане на бараката). Но даже и да си представим, че Западът ще завоюва, за какво му е таран в последна сметка? Така че ще си остане да гние в канавката покрай счупената врата...

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР