Карта Гугъл мапсАмериканската комисия по ценни книжа и борси (SEC)

...
Карта Гугъл мапсАмериканската комисия по ценни книжа и борси (SEC)
Коментари Харесай

САЩ глобиха Oracle за корупция с 23 милиона долара: Спонсорирали пътувания на конференции на турски чиновници

Карта Google мапс

Американската комисия по скъпи бумаги и тържища (SEC) разгласи, че е постигнала съглашение с Oracle, един от най-големите разработчици на корпоративен програмен продукт, съгласно което компанията ще заплати над 23 милиона $ санкции. Така ще бъдат уредени претенциите на регулатора по отношение на корупционни практики на Oracle в чужбина.

Според SEC, при интервенциите си в Турция, ОАЕ и Индия в интервала сред 2016 година и 2019 година Oracle е подкупвала локални чиновници за приемане на контракти в нарушаване на Закона за задграничните корупционни практики на Съединени американски щати, съобщи.

В изказване на Комисията се споделя, че подразделенията на Oracle в Турция и Обединените арабски емирства, наред с други неща, са спонсорирали присъединяване на чиновници в платени интернационалните софтуерни конференции, което нарушава политиката на компанията.

В някои случаи турските чиновници на Oracle са спонсорирали пътувания на фамилиите на служители до интернационалните конференции и Калифорния, сочи още отчетът от следствието.

Преди това SEC наложи наказания на Oracle във връзка със основаването на специфични фондове, предопределени за корупционни схеми. През 2012 година компанията съумя да позволи този случай, обвързван с индийското ѝ поделение.

„ Създаването на нерегистрирани фондове за подкупи по своята същина усилва риска тези средства да бъдат употребявани неуместно, което е тъкмо това, което се случи в дъщерните сдружения на Oracle в Турция, ОАЕ и Индия “, разяснява представител на SEC.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР