Карта Българин“ трябва да бъде приета незабавно. Това е животоспасяващо

...
Карта Българин“ трябва да бъде приета незабавно. Това е животоспасяващо
Коментари Харесай

ВМРО към МС: Започнете действия за завръщането на всички етнически българи от Украйна

Карта „ Българин “ би трябвало да бъде призната неотложно. Това е животоспасяващо за десетки хиляди наши сънародници. С тези апели и съответни оферти се обръща към Министерския съвет на България, оповестиха от групировката. 
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 568
Ето какво споделят още в своята декларация

За нас най-важният въпрос през днешния ден e отбраната на правата и законните ползи на голямото, половинмилионно българско национално малцинство в днешна Украйна и района. Напрежението сред Русия и Украйна и настоящата конюнктура все още са международен проблем, само че ние би трябвало да защитим нашите сънародници преди всичко.

Ето за какво считаме, че страната би трябвало да стартира неотложно стъпки, които да улеснят приемането на българско поданство на всички наши сънародници и фамилиите им в Украйна и Молдова. Припомняме, че точно по този метод е възобновено българското поданство на няколко десетки хиляди български евреи и наследниците им след 1990 година по времето на държавните управления на Филип Димитров.

Настояваме и за това Министерски съвет да издаде незабавно разпореждане или да се вкара още веднъж за гласоподаване замразеният след първо четене от 44-тото Народно събрание законопроект за карта „ Българин “. Това е документ, с който нашите сънародници и фамилиите им ще могат да дойдат в България, даже да нямат българско поданство.

Министерският съвет би трябвало да изиска, да отбрани и да получи от незабавните фондове на Европейски Съюз нужните средства за евакуация на 500 хиляди българи, както и построяването на инфраструктура и краткотрайни жилища на територията на България, средства за обучение, прехранване и образование на тези хора.

В същото време би трябвало да бъдат дадени указания към българските консулства в района, които да стартират подготовка за евакуация на 500 хиляди индивида.

Ние от считаме, че правилото на териториалната целокупност би трябвало да се съблюдава, тъй като той стои в основата на международно-правния ред и образците с българския град Кърджали, които циркулират в публичното пространство, не са съответни за съпоставяне. Кърджали не граничи с Турция, както настояват голям брой интернет журналисти и деятели, които май са бягали от часовете по география. За да анексира Кърджали, Ердоган би трябвало първо да анексира Бургаска и Хасковска области, или Гърция. Не че е невероятно, само че е много по-различно. Териториалната целокупност на Украйна бе обезпечена в Будапеща през 1994 година, в подмяна на отхвърли ѝ от нуклеарно оръжие, като по това време Украйна е трета в света нуклеарна мощ, а Русия е страна по този контракт. Толкова за договорите.

Нека в този момент се съсредоточим върху живота, здравето и сигурността на българите в Украйна и района. Призоваваме Министерският съвет на Р България за националноотговорно държавническо държание!
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 568  Финландският президент разгласи, че съветските дейности в Украйна може да се отразят на общ план за нуклеарна централа Финландският президент разгласи, че съветските дейности в Украйна може да се отразят на общ план за нуклеарна централа  Албания: Руското признание на ДНР и ЛНР е жестоко нарушаване на интернационалното право Албания: Руското признание на ДНР и ЛНР е жестоко нарушаване на интернационалното право  Руската Дума ратифицира указа за ДНР и ЛНР Руската Дума ратифицира указа за ДНР и ЛНР
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР