Кърпят и правят нови грешки, вместо да поправят старите. За

...
Кърпят и правят нови грешки, вместо да поправят старите. За
Коментари Харесай

Минчо Спасов: Законът за частната охранителна дейност е юридически брак. Това е специалитет на ГЕРБ

Кърпят и вършат нови неточности, вместо да поправят старите. За мен става дума за неверен юридически метод. Това е петата кръпка на Закона за частната охранителна активност. Това е юридически брат - специалитет на ГЕРБ. Виждаме какъв брой поразително бързо се придвижва плана. В Народно събрание отлежават стотици законопроекти с доста по-важна тема. Никой не им обръща внимание. Обяснявам си това бързане с мощен напън.
Това съобщи в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " адв. Минчо Спасов, някогашен ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

Той бе безапелационен - в Народното събрание има юридическо срутище и този законопроект е следващата бръмка в него.

Законът е лобистки, считат адв. Спасов и другият посетител в студиото - Татяна Иванова, специалист по охраняем бизнес.

" Още първоначално казахме, че този закон няма да действа и работи, че има доста пороци, проблеми и рестрикции и те лъснаха - да вземем за пример обстоятелството, че частните охранителни компании, които охраняват със СОТ, нямат право да употребяват подизпълнители. Това се урежда, само че по доста чудноват метод - със единодушието на възложителя може да се употребяват подизпълнители. Отваря се малка врата ", счита Иванова.

Адвокат Спасов разясни - на процедура се случва по този начин, че възложителят ще е този, който ще преценя на кого да позволи подизпълнители и надлежно на кого - не. Това съгласно Спасов устройва огромните играчи, близки до властта и слага в неравностойно състояние мнозина.

Татяна Иванова уточни, че в регистъра за публични поръчки и все още има единствено 5-6 компании, които се канят да вземат участие.

" Именно тези компании обслужва законопроекта ", уточни още адв. Спасов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР