Каролина Плишкова продължава отличното си представяне на Откритото първенство на

...
Каролина Плишкова продължава отличното си представяне на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Плишкова пред Sportal.bg: Понякога имаш лесни мачове срещу силни тенисисти

Каролина Плишкова продължава отличното си показване на Откритото състезание на Австралия. Бившата номер 1 в света отнесе Гарбине Мугуруса с 6:3, 6:1 за един час и се класира за четвъртфиналите в Мелбърн за трета поредна година.

" Мачът не се разви както чаках, тъй като завърши доста бързо. Може би чаках малко по-оспорван резултат, само че от време на време се получава по този начин. Имаш някои тежки мачове и откакто ги преодолееш, може да имаш лесни срещи с по-добри тенисисти ", разяснява Плишкова пред Sportal.bg след успеха си.

" Това е тенисът. Мисля, че резултатът не отрязава тъкмо, случилото се на корта. Във втория сет се усещах доста добре и тя нямаше доста шансове, само че първият беше оспорван. Допуснах пробив още първоначално. Можеше да е малко по-различно, само че от време на време е по този начин. Имаш лесни мачове, имаш сложни мачове. Понякога ранглистата няма значение. Тя беше най-високо поставената тенисистка, против която се изправих в шампионата, само че сигурно не беше най-трудният ми мач ", добави чехкинята, която имаше тежки трисетови срещи в предходните два кръга.

Celebrating the win in the #icebath Getting ready for next battle #AceQueenTeam pic.twitter.com/VN5tOo6fkG
— Karolina Pliskova (@KaPliskova) January 21, 2019
На четвъртфиналите Каролина ще се изправи против Серина Уилямс. Тя приказва за тази опция преди американката да се оправи с номер 1 в света Симона Халеп: " Играхме на US Open. Аз не играх добре в този мач. Би било хубаво да взема реванш. Тук изискванията са разнообразни. Мисля, че играя малко по-добре от предходната година. Разбира се, в случай че Серина покаже най-хубавото, на което е способна, тогава е тежко, тъй като тя може да сервира, да те притисна от ретур, само че тя може и да пропуща. Ще забележим ".

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Мелбърн
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР