Каролин Гарсия блесна на сцената в световния женски тенис преди

...
Каролин Гарсия блесна на сцената в световния женски тенис преди
Коментари Харесай

От квалификациите до титлата: Гарсия покори Синсинати след триумф над Квитова!

Каролин Гарсия блесна на сцената в международния женски тенис преди близо цяло десетилетие, когато едвам 20-годишна на шампионата в Богота завоюва дебютната си купа в WTA Тура. Последваха редици спекулации за бъдеще изпълнено с триумфи пред французойката, като даже някогашният номер едно Анди Мъри се нагърби да предвижда, че един ден европейката ще оглави ранглистата при дамите. Каролин бе покрай това през 2018-та година, когато доближи върховото си достижение в подреждането и зае 4-та позиция, само че от този миг насам се вижда еволюционен падеж в представянето, като в допълнение на няколко пъти тя бе на ръба от овакантяване на първата стотица.

Всичко обаче се промени за международната номер 35, която в средата на сезона дружно с дълголетната си партньорка Кристина Младенович победи с втория си трофей при тандемите на Ролан Гарос и претърпя цялостна трансформация в играта си на сингъл. Французойката в последните седмици записа серия първокласни победи, измежду които надделя международната номер едно Ига Швьонтек по пътя към купата във Варшава, а през тази седмица потегли от пресявките в Синсинати, с цел да пречупи след това Мария Сакари и Арина Сабаленка, намирайки място в историята като първата квалификантка, достигнала край на WTA 1000 конкуренция. В мача за купата Гарсия изнесе следващата си лекция на корта и не остави шансове на двукратната Шлем шампионка Петра Квитова, с цел да се поздрави с купа номер 10 в своята кариера - 6:2 6:4.

Срещата започва по извънредно противен метод за чехкинята, която мъчно намираше корта с ударите си позволи да изгуби откриващото си подаване. Световната номер 35 сходно на именитата си съперничка имаше своите запаси при дебютния си сервис гейм, само че показва забележителна резистентност в сложните моменти и бе безкомпромисна от форхенд страната си, с цел да отрази два брейкбола и единствено минути по-късно употребявайки подема си да удвои своето преимущество, с което поведе безапелационно в резултата - 4:0. Бившата втора ракета на света нямаше никакво желание да свежда глава, даже поради забележителното си закъснение, но силите ѝ стигнаха единствено за обезпечаване на нови два шанса за пробив, които Гарсия избави чрез началния си удар и не изпусна контрола над протичащото се, като приближи на единствено сет от юбилейната си десета купа в кариерата.

В началото на втората част Квитова изглеждаше покрай това за първи мач от старта на конфликта да поведе в резултата, само че серия от грешки в завършващата фаза на играта ѝ попречи, от което се възползва французойката и незабавно оползтвори опцията си, с цел да поведе със сет и 2:0. Двукратната шампионка от Шлема в този миг изпита съществено физическо неразположение, като пожела медицински таймаут и се прибра в съблекалните за оказване на лекарска помощ, която вероятно ѝ даде сили след интервенцията да се завърне в резултата, само че двойковата победителка от Ролан Гарос извади гейма си от обстановка 0:40, запазвайки задатъка си - 4:2. Гарсия с това си деяние публично пречупи съпротивата на някогашната номер 2, която търсеше своята 30-та купа в кариерата, и с безупречно показване на сервис заслужи трофея в Синсинати, като се трансформира в първата квалификанта в историята спечелила шампионат от категория " WTA 1000 ".

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР