Карнавалният ден – 21 май тази година ще стартира със

...
Карнавалният ден – 21 май тази година ще стартира със
Коментари Харесай

Къде да заведете децата в карнавалния ден?

Карнавалният ден – 21 май тази година ще започва със събития за най-малките.

За 20-ти следващ път в Габрово ще се организира детски мини карнавал. Вълшебно украсена сцена и приказни герои ще чакат най-малките в 10 часа пред Дома на хумора и сатирата. За юбилейното издание, посетител на събитието ще бъде бате Енчо. На сцената по авансово избран ред ще дефилират всички детски градини, както и всеки, който желае да покаже пред аудитория карнавалния си костюм. Ще има награди за всички, като част от тях са обезпечени от приятелите на Габрово от побратимения град Аалст, Белгия. Специален приз ще получи и най-малкият участник в детския мини карнавал. Карнавалното ревю-представяне ще продължи до 12.30 часа, а след този час участниците ще дефилират по крайбрежната улица „ Аврам Гачев “. Предстои една щура, пъстра и приказна детска забава.

Не по-малко занимателно ще бъде на площад „ Възраждане “, където от 10 часа стартира Националния детски фестивал,,Смехоранчета ”. Той също е юбилеен и за 20-та година ще събере надарени деца от цяла България. Над 200 участника от Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, София, Славяново и Габрово ще демонстрират гения си посредством хумористични танци, песни и театрални миниатюри. Сред тях, несъмнено, ще бъдат,,Габровските смехоранчета ” и Младежкия сценичен състав с началник Виктория Петрова, завоювал голям брой влиятелни национални награди.

Следобедът за децата на Габрово ще продължи в градинката с мечето, където ще бъде проведен детски карнавален град. В 13 часа професионалните аниматори от АнИматорС ще дадат старт на карнавалните игри. Те ще бъдат както музикални и танцови, по този начин и познатите на всички „1-2-3 за-мръз-ни“, „Балончето лети – спукай го – Ти“ и „Музикален ластик“. В 14 часа посетител на градчето ще бъде реализатор – магьосник, а по-късно игрите не престават с „Топчета в лъжица“, „Летящи атлетики“ и „Познай кой го няма“. В 15.30 ч. към екипа ще се включи Куклен спектакъл, а в 16.10 следва огромния край с микс от игри, надпревари и танци. През цялото време, от 13 до 17 часа, девойки от художествената академия ще украсяват лицата на децата с рисунки и карнавален грим.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР