Карнавалът във Венеция е една от най-популяните масови изяви и

...
Карнавалът във Венеция е една от най-популяните масови изяви и
Коментари Харесай

Как да посетим изгодно Карнавала във Венеция

Карнавалът във Венеция е една от най-популяните всеобщи изяви и всяка година притегля голям брой туристи от всички краища на света. Ако и за вас той е забавен, само че се питате какъв брой тъкмо ще ви коства и има ли вид да го посетите без това да се отрази съществено на бюджета ви, туристическата организация eSky има отговора.

Карнавалът става международно прочут през 18 век, когато доближава най-голямата си популярност. През този интервал Казанова прекарва живота си във Венеция сред диви празненства и любовни афери. В края на века, обичаят с маските бива неразрешен, само че карнавалът оцелява, въпреки и не в подобен огромен мащаб. Едва към 1979 година традицията е обновена такава, каквато можете да я видите и през днешния ден.

Тази година маскеният карнавал стартира на 16 февруари и продължава до 5 март. Самолетни билети в този интервал към момента могат да бъдат купени на цени от 43 евро в двете направления. Няколко дни престой там ще ви дадат опция за доста и разнородни действия.

През този интервал градът, който по този начин или другояче е извънредно многолюден и изобилен от туристи, се изпълва с доста музика, танци, представления и разнообразни събития. Балове с маски, работилници, в които сами можете да си извършите маска, професионални фотосесии с ретро облекла и несъмнено, шикозни маски, са единствено част от заниманията.


Снимка: Vigen M / Shutterstock

Карнавалът е задоволително забавен самичък по себе си, само че няма по какъв начин да сте там и да не се разноските също до дребните и по този начин уютни Мурано и Бурано. В Мурано наложително се отбийте до някоя локална работилница, в която да видите по какъв начин майсторите създават фамозното стъкло мурано и си купете, въпреки и нещо дребно, за спомен. Можете да го намерите под всякаква форма – бижута, сувенири, статуетки, магнити и още доста други.

Бурано е много сходно на Мурано, само че то е известно със своите шарени фасади на къщите и ще внесе спомагателен нюанс в екскурзията ви.

И до двете дребни островчета се стига елементарно от Венеция и не коства скъпо.

Хотелското настаняване в интервала на карнавала стартира от 32 евро за двойна стая със закуска. Възможностите са доста – можете да спите в самата Венеция или в някое от околните градчета. Ако изберете втория вид е прекомерно допустимо хотелското настаняване да е малко по-евтино, само че като прибавите ежедневното напредване до и от Венеция, да излезе по-скъпо.

Ако към този момент се чудите коя от всички благоприятни условия да изберете, можете да разгледате уеб страницата с цялостната и подробна стратегия на карнавала, да резервирате самолетен билет и хотел и да стягате куфара си за Италия.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР