Карнавалът в Рио де Жанейро бе открит официално днес, информира

...
Карнавалът в Рио де Жанейро бе открит официално днес, информира
Коментари Харесай

Започна карнавалът в Рио де Жанейро

Карнавалът в Рио де Жанейро бе открит публично през днешния ден, осведоми ДПА. По прогнози на локалните управляващи той ще притегли 1,5 милиона туристи и ще донесе над 1 милиард $ доходи.

По традиция началото на празника бе маркирано с връчването от кмета на Рио де Жанейро Марсело Кривела на украсения с блестящи камъни алегоричен ключ на града на крал Момо - домакина на карнавала. Всяка година особено жури избира висок и пълен мъж, който да е в ролята на крал Момо. Карнавалът има и своя кралица, която ще е съпроводена от принцеси. Те се дефинират също посредством гласоподаване.

Централното събитие на карнавала в Рио де Жанейро е конкурсът-парад на школите по самба на самбадрома " Маркиз де Сапукаи ". Дванадесет школи по самба годишно се борят за званието победител в конкуренцията. Улични шествия, свързани с карнавала, започнаха преди няколко седмици.

Очаква се по време на карнавала също да има акция против половите похищения над дамите. Феминистки групи ще раздават хиляди краткотрайни татуировки, на които написа: " Не, значи не! ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР