Карлсберг България е лидер на пазара на бира у нас

...
Карлсберг България е лидер на пазара на бира у нас
Коментари Харесай

Карлсберг България е лидер на пазара на бира у нас

Карлсберг България е водач на пазара на бира у нас за 2017 година по данни на организация Nielsen A/S. Държим достижението и все още, заяви Денис Шерстенников, изпълнителен шеф на Карлсберг България.

Лидерската позиция в сектора се дължи главно на приноса на локалните й марки „ Пиринско “ и „ Шуменско “. „ Пиринско “ реализира 19,8% пазарен дял в размер за цитирания интервал и е най-големият български бирен бранд от близо 2 години насами. Марката бе подкрепена и от положителното показване на „ Пиринско Младо питие “, което към този момент е на пазара за сезон 2018.

„ Шуменско “ означи растеж от 15% в размер през миналата година - по отношение на миналата 2016 година - и това му отрежда 10% дял от общия пазар на бира в страната. Завръщането на истинската 0,33 л стъклена бутилка „ Бомбичката “ се оказва една от най-успешните новости за марката, която се радва на триумф към този момент 2 години след появяването си. „ Шуменско “ще продължи да съчетава обичаи и нововъведение и ще даде на потребителите нови прекарвания и през актуалната година, дадоха обещание от компанията. Нови усети и нови артикули ще стартира компанията през 2018 освен под този бранд. Едно от първите нови попълнения в портфолиото на Карлсберг България на нашия пазар е Kronenbourg Blanc 1664, която компанията към този момент предлага у нас под шапката на „ House of Beer “.

През тази година Карлсберг България започва и нов огромен план под името „ Бирена академия “, който ще бъде предопределен както за чиновниците на Карлсберг България, по този начин и за нейните сътрудници и клиенти. Обучението в „ Бирена академия “ дава съществени знания в няколко посоки: историята на бирата, съставки на бирата и пивоварния развой, другите стилове бира.

Концепцията на „ Бирената академия “ има за цел да сътвори схващане за метода на дегустиране на бира и умеене да се опише усетът на всеки вид питие, както и да даде рекомендация и развие качества за вярно съчетание на разнообразни типове бира и храна, включително и вярното им сервиране. „ Ние желаеме да сме най-професионалният сътрудник за нашите клиенти и с новаторската стратегия на „ Бирената академия “ можем да го реализираме “, разяснява Денис Шерстенников, изпълнителен шеф на Карлсберг България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР