Карловският районен съд ще гледа днес мярката на пастира, който

...
Карловският районен съд ще гледа днес мярката на пастира, който
Коментари Харесай

Решават съдбата на пастира, който заблуди планински спасители за изчезнали туристи

Карловският областен съд ще гледа през днешния ден мярката на пастира, който заблуди планински спасители за изчезнали хора в Стара планина. Това оповестиха за Plovdiv24.bg от Апелативна прокуратура.

Припомням, че Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен Н.Б., на 25 година, за това, че на 3 септември 2023 година от околност " Дюсчал “ в Стара планина, в землището на Карлово е предал по мобилен телефон погрешни повиквания за помощ и акцидент – за бедстващи туристи, измежду които и жена със строшен крайник, по време на преход от хижа " Равнец “ към връх Ботев, като от действието са настъпили обилни нездравословни последствия – закононарушение по член 326 алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

Младият мъж бил нает на работа като овчар на стадо и живеел в дървена къща в местността " Дюсчал “ в Стара планина в землището на Карлово. На 3 септември 2023 година от мобилен телефон с предплатена сим-карта той подал на тел. 112 сигнал, в който се показал с друго име и съобщил, че дружно със брачната половинка му, която била със строшен крайник, се намирали в скалиста околност сред хижа " Равнец “ и връх Ботев. Твърдял, че се били изгубили и бедствали, което не отговаряло на истината.  

Незабавно е почнала издирвателна интервенция от планински спасители, която е траяла няколко дни. При извършено следствие от чиновници от районно управление (на МВР) на МВР-Карлово е открито, че подаденият сигнал от мъжа е бил погрешен. Той се укриваше няколко дни, само че на 7 септември 2023 година е бил арестуван от органите на полицията. Мъжът е осъждан.

Той е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Прокуратурата внесе искане за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР