Карлово. Трябва да се прекрати мъчителната сага с претенциите на

...
Карлово. Трябва да се прекрати мъчителната сага с претенциите на
Коментари Харесай

Д-р Емил Кабаиванов, кмет на Карлово: Трябва да се прекрати сагата с претенциите на Главно мюфтийство за имоти, която ражда междуетническо напрежение

Карлово. Трябва да се приключи мъчителната сага с претенциите на Главно мюфтийство за парцели, която ражда излишно междуетническо напрежение. Това сподели за Радио „ Фокус ” - Пловдив кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов. „ През 2016 година основният мюфтия заведе ново дело в Софийски градски съд с искане мюсюлманското изповедание да бъде прието за приемник на съществувалите до 1949 година мюсюлмански вероизповедни общини ”, изясни доктор Кабаиванов. Със свое решение Върховният касационен съд отхвърли тези искания и не ги призна и всичко завърши. Бяха заведени каузи за 85 парцела и то все в централните елементи на огромните градове. Сега Мюфтийството заведе ново дело. „ От решението на съда ще зависи дали сагата с парцелите ще продължи и дали ще има напрежение или ще бъде прекъсната един път вечно ”, сподели Кабаиванов.
„ Ние твърдим, че не може да имат искания, тъй като през 2011 години същият основен мюфтия е завел същия иск и няколко месеца по-късно се е отказал документално, а съдът е прекратил това със свое определение. Никой няма повторно право да прави това. Имаме и задоволително доказателства, че мюсюлманското изповедание не може да бъде приемник на парцелите ”, сподели кметът. „ Не се колебая и имам вяра в справедливото решение на българския съд ”, акцентира доктор Емил Кабаиванов.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР