Карловецът Христо Христов се сблъска от близо с джамбази -

...
Карловецът Христо Христов се сблъска от близо с джамбази -
Коментари Харесай

Карловец: Внимавайте с джамбазите на кокошки! Лъжат и продават бракувани

Карловецът Христо Христов се сблъска от близо с джамбази - продавачи на кокошки носачки. И защото към този момент е излъган, а би желал да защищити други вероятни наивници от золумите на хитреци, възползващи се от лековерни купувачи, публикева пост в обществените мрежи. Ето какво показа той:

" Обикновено всяка тяхна публикация тук е съпроводена със фотоси на добре изглеждащи кокошки и доста яйца. Услужливо оферират даже и превоз, в случай че количеството е по-голямо…

Но каква е истината…

Кокошките от породата Ломан Браун са хибридни кокошки, които стартират да носят след три и половина месеца. Снасят интензивно, а щом навършат година и я надвишават - стартира линеене и за дълго време, до момента в който то не отмине - не носят.

Точно тогава джамбазите ги продават с гръмки обещания за носливост, само че такава за дълго време ще липсва. Това е едно самобитно “бракуване ”, с което тези хитреци обновяват своите стада кокошки. Гледани при неприятни условия, в липса на място - от такива кокошки е “изтискано ” всичко.

Аз не мога да си върна нито изгубеното време, нито положените усилия… Не мога и да продам закупените от мен кокошки. Не мога, тъй като ще е нужно да неистина. Храня си ги и поставям усърдие, с цел да се възстановят, само че това, което мога да направя - то е да предпазя всеки, който следва да бъде излъган.

Прекрасно е желанието на всеки, който желае да отглежда няколко кокошки в двора си… Но моят съвет е:

Купете си ярки, или (още по-добре) излюпете си пиленца. Така няма да попаднете в мрежите на хитреци и да се намерите в клопката на невъзможността да поправите направената към този момент неточност. Освен че не снасят, такива кокошки са изключително нападателни една към друга заради неприятната среда, в която са расли, а и заради събитието, че могат да се окажат в друга възраст (поради по-късно настъпило у някои линеене). Такива кокошки се кълват до гибел.

Моите 23 към днешна дата са разграничени на четири обособени места, като на всички групи са обезпечени отлични условия и опция за паша. Получават витамини, специфичен фураж, добавки… Всичко, което е нужно. Уверявам Ви - това е време, старания, пари, които никой не би желал да си предизвиква.

Бъдете деликатни с джамбазите на кокошки. Лъжат и продават “бракувани ". "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР