Карлос Тевес, Дирк Каут и Габриел Хайнце са сред 25-имата

...
Карлос Тевес, Дирк Каут и Габриел Хайнце са сред 25-имата
Коментари Харесай

Каут и Тевес взимали допинг на Световното 2010!

Карлос Тевес, Дирк Каут и Габриел Хайнце са измежду 25-имата играчи, които са употребявали неразрешени субстанции, или другояче казано допинг, на международното състезание в Южна Африка през 2010 година. Разкритията са направени от хакери, които разгласиха изминал документ на ФИФА, оповестява " Сън ". Възможно е футболистите да не са знаели, че нарушават разпоредбите, защото веществата са употребявани с медицински цели и най-вероятно единствено лекарите от щабовете на тимовете знаят за тяхното потребление./ sporta.bg /

Тогавашният нападател на Манчестър Сити Карлос Тевес е един от петимата аржентинци, употребявали неразрешените вещества. Той е употребявал бетаметазон - стероид, употребен в кремовете за лекуване на кожата. Другите аржентинци са Габриел Хайнце, Хуан Себастиан Верон, Диего Милито и Валтер Самуел.

Холандската звезда Дирк Каут, който през 2010 бе в Ливърпул, е употребявал дексаметазон - различен сходен стероид. В Световната антидопингова организация са разполагали с документите, само че до момента не е било намерено нищо неправилно. Очаква се отговор от страна на ФИФА.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР