Карлос Таварес, главен изпълнителен директор на PSA Още по темата

...
Карлос Таварес, главен изпълнителен директор на PSA Още по темата
Коментари Харесай

Собственикът на Peugeot и Nidec ще разработват съвместно електрически мотори

Карлос Таварес, основен изпълнителен шеф на PSA

Още по тематиката
Автомобилни компании дават обещание да съблюдават етичните правила при доставката на кобалт

Металът е нужен за производството на литиево-йонни акумулатори за електрически коли
4 дек 2017
Собственикът на Peugeot стартира произвеждане на ванове в Русия

Заводът на компанията в Калуга ще създава и ванове от началото на 2018 година
29 ное 2017
Opel залага на хибриди и електрически коли

До 2024 година компанията би трябвало да има електроверсии на всичките си модели
11 ное 2017 Френската PSA и японският производител на мотори Nidec ще влагат 200 млн. евро в построяването на взаимно произвеждане на електрически мотори за да задоволят възходящите потребности на електромобилния отрасъл, оповестява Reuters.

Новите потребности

Новото оборудване ще се намира във Франция и ще има индустриален потенциал от 900 хиляди мотора годишно, разяснява Патрис Лука, изпълнителен вицепрезидент по тактиката за PSA. Целта на плана ще бъде задоволяването на потребностите на изменящата се автомобилна промишленост. Производителите чакат пазарът на електрически мотори за коли да се удвои през идващите две десетилетия, достигайки 45 милиарда евро, до момента в който от ден на ден консуматори вземат решение да заменят обичайния мотор с вътрешно горене за колите на акумулатори.

Съвместното произвеждане напълно ще подсигурява потребностите от електромотори на марките Opel и Vauxhall, благосъстоятелност на PSA, а за основаването му Nidec ще оперира посредством френското си поделение Nidec Leroy-Somer, което закупи през февруари тази година. От PSA съгласно изказването на Лукас даже позволяват оборудването да създава мотори и за други автопроизводители.

Надежда за взрив

Nidec създава мотори за необятен набор от електрически уреди, вариращи от твърди дискове до коли и асансьори. През последните тримесечия производителят, който се разказва като " специализиращ във всичко, което се върти и движи ", се концентрира върху придобиването на по-малки компании за авточасти в очакване на взрив при производството на електрическите коли. Миналата седмица японската компания закупи driveXpert, която създава скоростни кутии за електрически автомобили, а по-рано тази година закупи подразделението на френската Emerson Electric, което създава батерии за коли.

Със усилването на конкуренцията сред автомобилните производители при създаването на електрически и самостоятелни коли Nidec съобщи упоритостта си да се трансформира в международен водач в доставките на авточасти, измествайки немската Robert Bosch и японската Denso. Сделката и изискванията по нея занапред обаче ще бъдат обект на разискване, а местоположението на производството най-вероятно ще бъде в Кариер-су-Поси край Париж.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР