Карлос Насар спечели златен медал в категория до 89 килограма

...
Карлос Насар спечели златен медал в категория до 89 килограма
Коментари Харесай

Карлос Насар спечели европейската титла със световен рекорд

Карлос Насар завоюва златен орден в категория до 89 кг при мъжете на европейското състезание по повдигане на тежести в Ереван.

Българинът събра дуел от 395 кг, с който направи международен връх. До момента върховото достижение в категорията бе 392 кг на италианеца Антонино Пицолато.

Насар, който след по-малко от месец ще навърши 19 години, направи пет сполучливи опита в надпреварата. Той реализира 174 кг в изхвърлянето и 221 кг в изтласкването. Постижението му в първото придвижване бе международен връх за юноши, само че му стигна единствено за сребърен орден, защото арменецът Андраник Карапетян изравни европейския връх със 178 кг.

В изтласкването обаче Насар бе без безусловно никаква конкуренция.

Българинът направи единствено два опита - един на 205 кг, с който си подсигурява златото, и един на 221 кг, с който сложи международния връх в дуела и усъвършенства с кг личния си международен връх в придвижването от международното състезание в Богота през предходната година.

Със сребърния орден в дуела приключи представителят на домакините Карапетян. Арменецът събра дуел от 374 кг. Бронзът е за Марин Робу от Молдова с 364 кг.

В обособените придвижвания Насар е първи в изтласкването с 221 кг, следван от германеца Нико Мюлер със 199 и латвиеца Армандс Межинскис със 198.

В изхвърлянето първенец е Андраник Карапетян със 178 кг, пред Насар със 174 и Робу със 166.

В класирането по медали България се изкачи на трето място с две златни оценки - на Насар и Ангел Русев (до 55 килограма) и едно бронзово на Иван Димов (до 61 килограма). По-напред са единствено отборите на Румъния (3 златни, 1 сребърен, 1 бронзов) и Турция (2 златни, 1 сребърен, 1 бронзов).
 Детето-чудо на българските щанги Карлос Насар подготвен за Европейското по повдигане на тежести
Детето-чудо на българските щанги Карлос Насар подготвен за Европейското по повдигане на тежести

Карлос Насар интензивно тренира във високопланинската спортна база в Белмекен
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР