Карлос Моя оцени като „чудо“ победата на Рафаел Надал над

...
Карлос Моя оцени като „чудо“ победата на Рафаел Надал над
Коментари Харесай

Моя: Рафа свали 4 килограма, дехидратацията беше убийствена


Карлос Моя оцени като „чудо“ успеха на Рафаел Надал над Денис Шаповалов и достигането на испанеца до полуфиналите на Откритото състезание на Австралия. Бившият тенисист разкри, че физическата кондиция на Матадора е почнала да се утежнява след втория му мач в шампионата и по тази причина е помислил, че той няма да успее да се оправи с проблемите, с които се сблъска по време на мача с канадеца.

„Не го чаках, само че чудото се случи. От края на втория му мач виждахме, че физическото равнище на Рафа последователно спада. След топлинния удар той беше съвсем приключен. След дуела установихме, че е свалил 4 кг. Дехидратацията беше убийствена. За благополучие, в този момент ще имаме един ден повече за отмора, което в актуалната обстановка ще ни бъде от голяма изгода. Уверени сме, че Рафа ще бъде на 100 % за полуфинала“ – сподели някогашният №1 в света в изявление за испанското телевизионно предаване El Partidazo de Cope.

Моя разкри дали Надал и обкръжението му към този момент са почнали да гледат на спечелването на купата на Australian Open като на напълно реалн опция. „Предпочитаме да не приказваме за това. Мечтаем, естествено, само че бихме си разрешили да го кажем на глас вероятно след финала в неделя. Откакто сме пристигнали в Мелбърн, въобще не сме засягали тази тема“ – показа първенецът на Ролан Гарос за 1998 година

„Напрежението и упованията са налице, несъмнено, само че най-хубавият метод да се оправиш с тези неща е да не им обръщаш внимание. Надал към този момент съобщи неведнъж, че щастието му не зависи от това дали ще завоюва още трофеи от Големия шлем или не. В момента мислим единствено за мача в петък. Въпреки това работим настойчиво ден след ден и всички се надяваме, че ще завърши кариерата си с повече от 20 „мейджър“ трофея“ – добави Карлос Моя.

Наставникът на Матадора бе безапелационен, че въобще не е очаквал той да стигне толкоз надалеч на Откритото състезание на Австралия.

„Преди два месеца не беше несъмнено дали въобще ще бъдем тук. Дори в най-оптимистичните ни проекти не си представяхме, че Рафа ще доближи до полуфинал на Australian Open. Не го чакахме, само че въпреки всичко това е Надал. Той постоянно се завръща“.

На въпроса кой съгласно него има най-големи шансове за купата на тазгодишното Открито състезание на Австралия, финалистът в шампионата за 1997 година отговори „Всеки от играчите, които стигнаха до тук, има доста съществени шансове и е евентуален първенец. Очевидно, за мен любимец №1 е Рафа, макар че Медведев също играе доста мощно, а също така към този момент знае какво е да си първенец от Големия шлем. Той изрично е най-трудният от вероятните съперници. Така че слагам Надал като главен любимец, а незабавно след него е Медведев“ – приключи Моя.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР