Карлос Контрера внесе сигнал в Централната избирателна комисия с искане

...
Карлос Контрера внесе сигнал в Централната избирателна комисия с искане
Коментари Харесай

Контрера със сигнал в ЦИК за гражданството на Зографски от ПП-ДБ

Карлос Контрера внесе сигнал в Централната изборна комисия с искане да се направи инспекция дали претендентът в листата за общински съветници в София на ПП-ДБ (Спаси София) под номер 8 в листата – Андрей Зографски има българско поданство. Той е от районен съд Македония.


„ По стичане на събитията ми е известно, че лицето Зографски е наследник на политик от Р Северна Македония – лицето Солза Горчева, която е добре известна с антибългарските си мнения, в това число изявления от вида, че българите са „ фашистки окупатор “. Самата тя претендира за признание на македонско малцинство в България и прочие. От политическите изяви на политика Солза Горчева, от обществените ѝ изявления, в това число по медии, излиза наяве, че тя е изразител на антибългарски настроения и се има за етническа македонка. Самата тя не има българско поданство “, изнася обстоятелства Контрера.

За хората, които добре познават активността на неговата майка в районен съд Македония и са осведомени и с неговата биография, има съществени подозрения, че Зографски има българско поданство или поданство в друга страна членка на Европейски Съюз.

„ Именно заради тези условия имам основателни подозрения, че записаният под номер 8 претендент в листата с общински съветници на МK „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (Спаси София) според Р 466-МИ/26.09.2023 година на ОИК - Столична община не дава отговор на условията на член 397 от Изборния кодекс “, написа още в сигнала до ЦИК.

Карлос Контрера упорства за незабавна инспекция от страна на изборния орган. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg