Карлос Гонс, главен изпълнителен директор на Renault и председател на

...
Карлос Гонс, главен изпълнителен директор на Renault и председател на
Коментари Харесай

Renault-Nissan подготвя инвестиционен фонд за финасиране на стартъпи

Карлос Гонс, основен изпълнителен шеф на Renault и ръководител на управителния съвет на трите компании

© Philippe Wojazer Още по тематиката
Травис Каланик продава близо една трета от акциите си в Uber

Сделката ще донесе на съоснователя и някогашен управител на транспортната компания към 1.4 милиарда $
7 яну 2018
Три образеца за кръгова стопанска система от бизнеса

Кръговата стопанска система се случва у нас и в чужбина
5 яну 2018
Hyundai и Kia разочароваха с прогнозите си за предстоящите продажби през 2018 година

През 2017 година южнокорейските автомобилни компании за трета поредна година не извършиха задачите си
3 яну 2018
Китайската Geely придобива дял в производителя на камиони Volvo Group

Собственикът на Volvo Cars ще заплати 3.5 милиарда евро за 8.2% от компанията
2 яну 2018 Групата Renault-Nissan-Mitsubishi възнамерява инвестиция на стойност 200 млн. $ в взаимен фонд за финансиране на започващи компании в областта на автомобилния превоз, оповестява Reuters, базирайки се на информация от свои източници. Намеренията на групата затвърждават наклонността от ден на ден автомобилни производители да се пробват да се приспособят към динамичността на автомобилния отрасъл посредством стратегически финансиране от личните си капиталови подразделения.

По данни на Reuters основаването на фонда ще бъде публично оповестено от основния изпълнителен шеф на Renault Карлос Госн на софтуерното ревю на CES в Лас Вегас този четвъртък. Началният капитал на фонда ще бъде с 40-процентното присъединяване от страна на Renault и Nissan и 20% от Mitsubishi.

" Това ще ни разреши да придвижваме покупко-продажби в региона на придобиванията по-бързо от съперниците ни ", споделят източниците на Reuters, въпреки от групата да са отказали коментар.

Инвестиционният фонд ще бъде регистриран в Холандия и ще бъде управителен от Франсоа Доса, някогашен началник на бизнеса на Societe Generale в Бразилия. Основаването му също по този начин ще отстрани нуждата да се разпределя собствеността върху добитите от Renault-Nissan-Mitsubishi компании в границите на самата група.

Движението в сектора

Традиционните автомобилни производители все по-осезаемо усещат нуждата от вложения в областта на нововъведенията и електрификацията, до момента в който конкуренцията и динамичността в областта на персоналния превоз се ускоряват с навлизането на компании, предоставящи транспорт против възнаграждение като Uber, и доста платформи за споделен транспорт като Blancride, които понижават потребността от владеене на персонален автомобил. Някои от по-предпазливите производители към този момент са почнали процеса по интеграция на разнообразни типове технологии и с цел да го ускорят, сходно на Renault-Nissan-Mitsubishi са почнали вложения непосредствено в започващи компании. А концепцията е да си обезпечат оптимален достъп до интелектуална благосъстоятелност.

Компании като General Motors и френския производител на Peugeot - PSA, са едни от първите корпоративни колоси, насочили съществени суми към личните си капиталови подразделения, надлежно с вложения от 240 и 120 млн. $. В тази група обаче изпъква немската BMW, която досега е вложила над 600 млн. $ за придобивания в областта на платформите за споделен транспорт и фирмите, разработващи технологии за самостоятелни коли.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР