Карлос Алкарас заяви, че не се чувства по-голям фаворит“ за

...
Карлос Алкарас заяви, че не се чувства по-голям фаворит“ за
Коментари Харесай

Алкарас: Отсъствието на Надал не ме прави по-голям фаворит в Барселона

Карлос Алкарас съобщи, че не се усеща „ по-голям любимец “ за купата на шампионата в Барселона след новината за отдръпването на Рафаел Надал. Световният номер 2 Алкарас гони трети трофей от сериите 500 за сезона и е настоящ първенец в Барселона, където се надява да отбрани купа за първи път в професионалната си кариера.

Надал разгласи в петък, че няма да взе участие в един от обичаните си шампионати, продължавайки да се завръща последователно към оптимална физическа форма, откакто получи контузия на крайници по време на Australian Open през януари. Номер 1 в света Новак Джокович също няма да бъде в Барселона, като вместо това ще вземе присъединяване в конкуренцията в Баня Лука, Босна и Херцеговина.

Алкарас акцентира, че отсъствието на 12-кратния първенец в Барселона Надал не значи автоматизирано, че той има по-добър късмет да завоюва купата в родината си.

„ Аз съм тенисист, само че и почитател на тениса, и постоянно желая да виждам най-хубавите играчи в света на всеки шампионат. Предвид това, което Рафа е постигнал на този шампионат, е тъпо, че няма да взе участие и да се наслаждения на тениса си - поисквам му скорошно излекуване. Отсъствията не ме карат да се усещам по-голям любимец. Всеки мач е с огромен залог и всеки един състезател в схемата може да ме победи. Трябва да остана съсредоточен и да играя най-хубавия си тенис във всеки мач. Не се усещам въобще като любимец, всеки дуел е доста значим и би трябвало да играя допустимо най-добре “, сподели той пред публицисти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР