Карлос Алкарас започна успешно защитата на титлата си на Уимбълдън.

...
Карлос Алкарас започна успешно защитата на титлата си на Уимбълдън.
Коментари Харесай

Давид срещу Голиат: Шампионът Алкарас беше изненадан от 269-ия, но е във 2-ия кръг на Уимбълдън

Карлос Алкарас стартира сполучливо отбраната на купата си на Уимбълдън. Световният номер три срещна непредвидена опозиция от младия естонски квалификант Марк Лаял, който си завоюва благосклонностите на публиката с атрактивната си игра и най-много запомняма се визия, защото неговата прическа съществено подсещаше за ананаса върху купата на най-стария тенис шампионат. Алкарас беше доста съществено усложнен от дебютанта на равнище Голям шлем в първите два сета от срещата, само че въпреки всичко логиката взе превес и ибериецът се наложи с крайното 7:6(3) 7:5 6:2

Естонският квалификант бързо сподели на настоящия първенец, че през днешния ден не го чака просто разходка в парка. Световният номер 269 впечатли със смелия си метод, като постоянно излизаше към мрежата и там беше съвсем непогрешим. Всичко това изненада Алкарас, който беше продънен в петия гейм, само че любимецът бързо отговори на хвърлената ръкавица и реализира рибрейк на нула за 3:3.

Последваха спокойни минути за сервиращите, които печелеха елементарно своите подавания, а забавното беше, че Лаял въобще не отстъпваше на съперниковото движение и даже постоянно самият той поемаше самодейността. В последна сметка се стигна до тайбрек, където квалификантът пръв осъществя мини проби, единствено че 3-кратният " мейджър " притежател оттова насетне доближи до предавка в играта си, която нямаше по какъв начин да бъде достигната от новобранеца и откриващата част отиде в актива на испанеца.

Вторият сет имаше еднакъв старт, а естонeцът надалеч не се беще отказал. Квалификантът с нищо не показваше, че има единствено две победи на равнище ATP в своята кариера и се усещаше извънредно удобно на централния корт на Уимбълдън. Лаял продължаваше с набезите си напред към мрежата и съумя да поведе с ранен брейк за 2:0, само че още веднъж настоящият първенец взе идващото му подаване на нула и имахме паритет при 2:2. Световният номер 267 обаче и този път не беше пречупен, като непроменяемо излизаше напред в резултата до 5:4 в своя изгода и ставаше все по-категоричен от сервис линията.

Все отново Карлитос направи задоволително, с цел да избегне някакви по-сериозни проблеми и в идващите минути напълно доминираше на корта, което му разреши да влезе в серия от 3 следващи извоювани гейма и по този начин да завоюва триумфа и в тази част.

За страдание, 21-годишният естонец загуби своя порив в третия сет и този път той инкасира брейк в самото начало, а третият подложен скоро по-късно удвои задатъка си и се поздрави с крайната победа в конфликта.

Roaring on Centre Court
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР