Матео Беретини призна, че е нямал желание да срещна своя

...
Матео Беретини призна, че е нямал желание да срещна своя
Коментари Харесай

Бееретини преди голямото шоу: Не исках да срещам Синер толкова рано; той е нереален

Матео Беретини призна, че е нямал предпочитание да срещна своя съотечественик Яник Синер в толкоз ранен стадий на Уимбълдън. Бившият номер 6 се бореше с голям брой контузии през последните два сезона, само че наподобява в чудесна форма от началото на тревния сезон, като неотдавна доближи до финала в Щутгарт. Беретини без никакво подозрение е един от най-успешните играчи на тревни кортове през последните години и на топ поставения няма да му бъде по никакъв начин елементарно, макар че несъмнено Матео наподобява мощно респектиран от младия си съотечественик.

" За първи път упражнявах с него (Синер), когато беше единствено на 16 години в Монте Карло. Истината е, че усетих нещо особено, макар че нямам тази заложба да предричам, че този или оня ще стане номер едно в света. Същевременно останах в действителност впечатлен от това хлапе, което учеше толкоз бързо и имаше безупречно държание на корта. Той е доста зрял от ранна възраст и тъкмо това е повода за този толкоз бърз негов напредък.

Вероятно аз първи дадох този страховит подтик на италианския тенис. Едно време бях младата вяра, до момента в който в този момент съм нещо като старчето в нашата селекция, имайки поради какъв брой нови гении излязоха след мен и по какъв начин се показват на огромните шампионати. Наистина е необикновено.

През предходната година не бях на Тура и не можех от първо лице да видя напредъка на Синер, само че имах шанса да участвам с италианския тим на финалите на Купа " Дейвис " и с другите момчета останахме изумени, тъй като Яник просто не пропускаше топка. Непрекъснато се споглеждахме и се питахме дали това е истина. Беше недействителен. Той удряше всяка една топка с всичка мощ и си личеше какъв брой доста самочувствие е натрупал през сезона.

Мисля, че тайната на триумфа на Яник се крие в неговия голям апетит за триумфи, както и невероятна невзискателност. Бих споделил, че той се усъвършенства доста във всеки един аспект от играта. Няма да укривам по какъв начин скърбя, че се изправям толкоз рано против него, защото за пръв път отдавна играя без болежка и съм в чудесна форма. Щеше ми се да имам малко по-благоприятна скица, само че въпреки всичко съм непоставен и въпреки това ще ми даде толкоз доста сила да изляза на централния корт и да се тествам против най-хубавия тенисист в света " - споделя някогашният финалист преди конфликта си със международния номер едно.

Източник: ATP

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР