Карлос Алкарас трябваше да покаже всичко, на което е способен,

...
Карлос Алкарас трябваше да покаже всичко, на което е способен,
Коментари Харесай

Драма до последно: Алкарас избегна петия сет срещу Джари и го пречупи на Уимбълдън!

Карлос Алкарас трябваше да покаже всичко, на което е кадърен, в мача си от третия кръг на Уимбълдън, откакто 25-ият подложен Николас Джари трансформира конфликта посред им в същинска борба, само че испанецът устоя на теста и е във втората седмица на най-стария тенис шампионат. Шампионът в Куинс надалеч не изигра слаб мач, като чилиецът с представянето си го изведе покрай абсолютния му предел, само че в последна сметка след близо 4-часов двубой на централния корт в All England Club, то международният номер едно откри сили и се поздрави с триумфа, заобикаляйки опцията от това да се стигне до петсетова драма - 6:3 6:7(6) 6:3 7:5.

С триумфа си топ поставеният в схемата записа своя осма поредна победа от старта на тревния сезон насам, като се класира за втория си осминафинал на " свещената трева " в своята кариера и му следва да срещне един всред някогашните топ 10 представители Александър Зверев и Матео Беретини, които по-късно през днешния ден ще се изправят в директен конфликт един против различен.

Карлитос имаше правото да открие дуела със личен сервис, като в първите минути изпита известни съмнения при акомодацията си към нападателния тенис на колоса и допускаше несъразмерен брой грешки, само че за сметка на това балансираше обстановката с лесни точки от началния си удар. Същевременно чилиецът се бе доверил напълно на своето подаване, като поддържаше висок % на извоювани разигравания при първия си сервис и нямаше проблеми да поддържа равенството в резултата.

С преполовяването на частта обаче топ поставеният в схемата стартира все по-умело да разчита началния удар на своя сътрудник, като съвсем непроменяемо вкарваше топката в игра, което му разреши да разкрие капацитета си в предпазен проект, привиквайки Джари наоколо до мрежата неколкократно. Именно там Алкарас съумяваше да матира първенеца от Женева, като го разминаваше под разнообразни форми с ударите си и осъществя основен пробив в осмия гейм, който затвърди, след избавена точка за рибрейк, с помощта на чудесно сервиране във значимите мигове, и се поздрави с триумфа в дебютния сет.

Още на старта на втората част ясно си пролича смяната в образа на международния номер 28, който повиши доста мощта в ударите си и опитваше да търси бърза развръзка в размените от главната линия, нанасяйки печелившо отиграване. Повишената експанзия в дейностите му пък бе онагледена и с два ретур уинъра от ракетата на чилиеца в първия му гейм на посрещане, като той задържа подема си и на личен сервис, с цел да развие преднината си до 3:0.

Впоследствие канонадата от високоскоростни форхенди на 25-ия подложен го изведе до точка за повтаряне на задатъка му в резултата, но точно в сложната обстановка Карлитос прибегна към офанзивата и оцеля, като на собствен ред стартира да притиска съперника с нападателните си ретури, само че Джари показва здрави нерви напрегнат и отрази два брейкбола, с цел да отстои преимуществото си в статуквото. Испанецът с дейностите си потвърди, че това да се откаже от преследването на равенството в резултата, даже не е на дневен ред в мислите му, и той осуети офанзивите на колоса с поредност от изключителни защитни намеси от дъното на корта, с което внесе ужас в играта на Джари и той сбърка пагубно на два пъти - 4:4. 

Оттам насетне сервиращите имаха цялостното владичество в конфликта и изцяло закономерно бяхме отведени до тайбрек, където още веднъж подаващите имаха цялостен надзор над събитията, преди чак в 14-ата точка чилиецът да се нагърби с това да пласира извънредно мощен ретур наоколо до главната линия, с което си деяние матира международния номер едно и след отразен сетбол, възобнови равенството в обособените елементи.

С настъпването на третия сет Алкарас стартира да взима топката все по-рано в подготовката си за нанасянето на завършващо отиграване, като по този метод лимитира възможностите пред противника си за отговор в разиграванията и доближи до два брейкбола на самия старт. Световният номер 28 обаче бързо потвърди силата на своето огромно оръжие, а точно началния удар, и заличи опциите пред любимеца, само че първенецът в Куинс продължи да натрупа дивиденти на сметката си и осъществя прословут пасинг шот в придвижване, който го въодушеви по пътя към реализирането на пробив в четвъртия гейм. Оттам насетне топ поставеният в схемата почисти всевъзможен тип неточности в своето показване и решително контролираше протичащото се на корта, като въпреки и да пропусна шанса си за повторно да отмъкне подаването на колоса, то бе безукорен при собствен сервис и още веднъж излезе напред в обособените сетове.

Началото на четвъртата част за ибериеца се оказа надалеч от мечтаното, откакто той позволи лековати неточности още в градежа на своите офанзивите и откриващият му гейм се трансформира в цялостен призрачен сън, поради обстоятелството че 25-ият подложен остана стабилен и проби. Идното подаване на Джари пък ни даде в значително аспекти най-хубавото, на което са способни двамата състезатели, като колосът неведнъж загатна за умеенето си да придава сериозна мощност на топката от своя форхенд, до момента в който Карлитос повече разчиташе на изключителната си игра в предпазен проект, отвела го до два шанса за рибрейк.

Именно при втория подобен обаче международният номер едно взе неверното решение в средата на разиграването да се допита до " ястребовото око " за отиграването на своя сътрудник, което разреши на колоса да събере мислите си и той затвърди преимуществото си, като броени минути по-късно имаше опция да го дублира. Развоят на събитията в този миг ни подсети значително на случилото се във втория сет, като испанецът още веднъж се възползва от подобрението на началния си удар в сложната обстановка и оцеля, с цел да вдигне оборотите на игра в идващите минути, с което летвата се оказа прекомерно високо за първенеца от Женева и младежът навакса изоставането си в статуквото - 4:4.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР