Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на турнира по тенис

...
Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Алкарас и Синер са на полуфинал в Индиън Уелс

Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на шампионата по тенис в Индиън Уелс с награден фонд 8,8 милиона $. Испанецът елиминира осмия в схемата Феликс Оже-Алиасим след 6-4, 6-4. Така той резервира късмет да се изкачи на върха в международната класация. Това ще стане, в случай че той завоюва купата.

19-годишният гений записа 12-а победа в 13 мача след завръщането си на корта през февруари. Той взе първия сет с единствен пробив в петия гейм. Във втората част осъществя основен брейк за 5-4, след което затвори мача при личното си подаване. Алкарас приключи с 26 печеливши удара и едвам 8 непредизвикани неточности.

„ Мисля, че изиграх най-силния си мач за сезона. Знаех, че ще имам шансове, в случай че го направя “, разяснява испанецът.

За място на финала той ще играе против номер 11 в схемата. Италианецът детронира миналогодишния първенец и четвърти в схемата Тейлър Фриц след 6-4, 4-6, 6-4. Синер осъществя пробив на старта на мача и резервира преимуществото си, с цел да завоюва първия сет. Във втората част американецът осъществя късен брейк и изравни. В третия сет италианецът взе подаването на противника за 5-4, след което стигна до триумфа при личен сервис.

„ Опитах се да бъда нападателен и нещата се получиха. Много съм благополучен от представянето си. Срещу Тейлър в никакъв случай не е елементарно, изключително тук, където той доста обича да играе. Преди две години ме победи, тъй че съм удовлетворен, че този път открих метод аз да печеля “, сподели Синер.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР