Карлос Алкарас продължава похода към защитата на титлата си от

...
Карлос Алкарас продължава похода към защитата на титлата си от
Коментари Харесай

Карлос Алкарас продължава похода към защитата на титлата си от Уимбълдън

Карлос Алкарас продължава похода към отбраната на купата си от Уимбълдън от предходната година. 21-годишният испанец се класира за четвъртфиналите, откакто се оправи с Юго Умбер с 6:3, 6:4, 1:6, 7:5 за малко по-малко от три часа. Това е девети четвъртфинал на шампионат от Големия шлем за младият тенисист, което му отрежда и третото място за най-вече класирания в топ 8 от испанци.

Световният номер 3 предстоящо пое самодейността, пробивайки френския си противник за 3:2 и за 6:3, с което затвори откриващата част.

Във втората част Умбер съумя да наложи съпротивата си, даже стигайки до четири точки за пробив при 2:2, само че трикратният победител от шампионати от Големия шлем показваше най-хубавото от себе си точно в основните моменти. При 5:4 международният номер 16 трябваше да отрази сетбол за Алкарас на свое подаване. Разиграването потегли добре за французина, като неговия противник даже се озова на тревата за миг. Последва извънредно отиграване на Умбер - къса топка от смач, която испанеца съумя да стигне и даже да провокира неточност от форхенд воле на французина и по този начин международният номер 3 към този момент бе на сет от успеха.

Carlos Alcaraz, you are ridiculous |
— Wimbledon (@Wimbledon)

Испанецът като че ли си беше помислил, че дуела е извоюван, само че се видя спад в играта му, който разреши на Умбер да направи серия от шест поредни гейма, с цел да завоюва третата част с 6:1.

Хаосът бе още повече налице в четвъртия сет, като и двамата си размениха по два пъти подаването на противника първоначално. При 5:5 Алкарас още веднъж сподели най-хубавото от себе си, реализирайки петия пробив в частта и по-късно затваряйки мача с 7:5 след два часа и 59 минути.

The title defence rolls on

Carlos Alcaraz defeats Ugo Humbert 6-3, 6-4, 1-6, 7-5 to reach the quarter-finals
— Wimbledon (@Wimbledon)
Той ще чака на четвъртфиналите първенеца в Куинс от тази година Томи Поли или неговия съотечественик Роберто Батиста Агут.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР