Карлос Алкарас неведнъж е заявявал гласно, че не просто иска

...
Карлос Алкарас неведнъж е заявявал гласно, че не просто иска
Коментари Харесай

Анди Родик: Алкарас ще бъде най-успешен, когато започне да играе по-скучен тенис

Карлос Алкарас нееднократно е заявявал гласно, че не просто желае да печели огромните титли в тениса, а да бъде един от най-великите тенисисти, които играта познава. Испанецът към този момент направи първите стъпки към това, трансформирайки се в най-младия международен номер едно в историята и също така може да се похвали с две трофеи от Големия шлем, само че несъмнено можем да видим съществени проблеми с постоянството на Карлитос, откогато завоюва Уимбълдън и той трябваше да чака цели осем месеца за следвашата си купа, която пристигна на тазгодишния шампионат в Индиън Уелс.

Според Анди Родик това не се дължи на някакъв спад на формата у испанеца, а най-много на неговия жанр на игра, който го прави голям любим на публиката, само че наподобява прекомерно рисков за усета на американеца:

" Всички играчи от нашето потомство желаеха да следят Роджър Федерер, тъй като той можеше да направи безусловно всичко с ракета в ръка. Надал пък беше неповторимата композиция от невероятна физическа мощ и топспин, до момента в който Джокович е като един герой, от чиято хватка не можеш да се измъкнеш. При Роджър обаче най-много имаше една елегантност, която му позволяваше да извършва удари като от видеоигра.

Бих споделил, че Алкарас е композиция от тях тримата и към момента търси своя метод да играе тенис. Бих споделил, че той ще открие своята най-хубава версия, когато заиграе малко повече като Новак, правейки нещата малко по-скучни на корта, тъй като не можеш да бъдеш зрелищен от самото начало и в същото време да печелиш непрестанно.

Наскоро бяхме дружно с Андре Агаси в Лас Вегас и той ми показа по какъв начин съгласно него Карлос е толкоз впечатляващ, че идната стъпка към неговия триумф е да отнеме малко от този блъсък и да сортира верните моменти, когато да го употребява. Прекално уморително и непостижимо е да използваш единствено " ъперкети ", тъй че Алкарас би трябвало да бъде малко по-разумен в избора си на удари, в случай че желае в действителност да бъде един от най-великите " - разяснява някогашният номер едно.

Източник: Served_Podcast

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР