Карлос Алкарас не успя да защити титлата на ATP 250

...
Карлос Алкарас не успя да защити титлата на ATP 250
Коментари Харесай

Алкарас: Не знаех какво да правя срещу Синер


Карлос Алкарас не съумя да отбрани купата на ATP 250 шампионата в Умаг, откакто през вчерашния ден позволи поврат против Яник Синер в борбата за трофея . Така Синер завоюва първия си трофей за сезона, до момента в който Алкарас преследваше своя пети приз от началото на 2022 година Италианецът записа втора победа против Алкарас и към този момент има позитивен баланс против него, откакто предходната година възпитаникът на Хуан Карлос Фереро надви на Мастърса в Париж.

В изявление за италианското издание Ubitennis Алкарас призна превъзходството на своя конкурент и разкри, че от един миг нататък е блокирал душевен и не е знаел какво да прави против първата ракета на Италия.

– Във втория гейм на втория сет пропусна шест точки за пробив, след което Синер стартира да реагира доста по-добре на втория ти сервис и последователно откри надзор върху играта. Смяташ ли, че това беше повратният миг в мача?

– Да, този гейм в действителност беше основен. Пропуснах доста благоприятни условия, а когато направиш нещо сходно против състезател като Яник, няма по какъв начин да се надяваш на положителна развръзка. След този гейм той стартира да противодейства доста добре освен на втория, само че и на първия ми сервис и ми беше мъчно да намеря метод да извърша начален удар, с който да го затрудня. След оня гейм Яник усъвършенства играта си, до момента в който аз не съумях да го направя. Той стартира да играе доста по-добре в отбранителен проект и това се оказа основен фактор за изхода от дуела.

– Физическата кондиция оказа ли въздействие върху резултата? В третия сет изглеждаше изтощен.

– Не, нямах проблеми от сходно естество. Просто не знаех какво да направя против Яник. Това е. Той заигра доста по-добре от началото на втория сет, до момента в който аз започнах да позволявам доста неточности и надалеч не бях толкоз нападателен, колкото първоначално. Вероятно това е повода да съм изглеждал изтощен. Следващия път ще се постарая обстановката да не е такава.

– Какви позитиви би могъл да извлечеш от измината седмица?

– В момента ми е мъчно да отговоря. След няколко дни, когато се успокоя и си подредя мислите, сигурно ще се сетя за доста положителни неща, само че в този момент не съм в положение да мисля за това.

– Да поговорим за позицията ти в ранглистата. Вече си на четвърто място в света, тъкмо зад твоя кумир Рафаел Надал. Какво значи това за теб?

– Да съм №4 в света е нещо необикновено. Това е голямо достижение за мен. Пред мен има трима невероятни играчи в лицето на Надал, Зверев и Медведев. Те са привикнали да играят за купите от Големия шлем. В момента Саша няма опция да го прави по явни аргументи, само че съм сигурен, че рано или късно ще се завърне по-силен. Преди травмата си обаче той постоянно доближаваше до полуфиналите, а един път даже и до край на „мейджър“ шампионатите. Да бъда покрай тяхното равнище е нещо необикновено. Опитвам се да екстрахирам поучения от всеки мач, с цел да ставам все по-добър и да увелича възможностите си да се изкача още в ранглистата.

– След финала сподели на почитателите в Умаг, че ще се върнеш следващата година. След това заричане те сигурно ще чакат да те видят на идващото издание на шампионата.

– Обичам да играя в Умаг. Градът и кортовете са страхотни и се усещам доста удобно. Хората също са страхотни. Вчера подкрепяха повече Яник, само че не им се дразня. Публиката е невероятна. Наслаждавам се на всяка секунда, която извозвам тук. За една година могат да се случат доста неща, само че в случай че здравето и графикът ми го разрешат, сигурно ще дойда и през 2023 година
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР