Карлос Алкарас не спира да покорява нови върхове в кариерата

...
Карлос Алкарас не спира да покорява нови върхове в кариерата
Коментари Харесай

Алкарас: Опитът от мача с Надал ми помогна да победя Хуркач


Карлос Алкарас не стопира да покорява нови върхове в кариерата си. След като през февруари завоюва първата си купа на равнище ATP 500, испанецът към този момент може да се похвали и с дебютния си Мастърс край. Тийнейджърът ще играе за купата в Маями, откакто отстрани миналогодишния първенец Хуберт Хуркач. Вследствие на този триумф Алкарас ще запише ново рекордно класиране в ранглистата, като в понеделник ще бъде 11-и или 12-и в подреждането според от изхода на утрешния край.

„Фантастично е, че ще изиграя първия си Мастърс край тъкмо в Маями. Обожавам да играя тук. Феновете и атмосферата са неповторими, а организацията е на най-високо равнище. Всичко е невероятно“ – разяснява Алкарас на конференцията след конфликта.

„Двубоят против Кецманович беше доста дълъг и тежък. Легнах си в 2 часа, след което станах към 10. Това е по-късно, в сравнение с съм привикнал, само че този път си разреших да поспя повече, защото желаех да съм оптимално отпочинал и възобновен. Останалата част от деня протече по нормалния метод. Проведох лека подготовка, а следобяд подремнах за малко, с цел да мога да съм в кондиция за мача с Хуберт“.

Алкарас разкри и част от тактическия си проект за дуела с поляка. „В началото се пробвах да връщам втория му сервис покрай главната линия, само че с напредването на мача разбрах, че при по-дългите разигравания имам по-големи шансове да спечелвам точките. Затова започнах да връщам сервисите му навътре в корта. Стараех се просто да арестувам топката в игра след началния му удар, след което се приспособих към ситуациите“.

Световният №16 показа, че доста му е оказал помощ опитът от мощното показване в Индиън Уелс преди няколко седмици. Алкарас доближи до полуфинал в Калифорния, където отстъпи пред своя кумир Рафаел Надал след героичен трисетов конфликт.

„Мачът против Рафа беше необикновен. Макар да изгубих, мисля, че играх доста добре. Това беше доста потребен опит за мен, защото се научих по какъв начин би трябвало да се играе на полуфинал на Мастърс. За разлика от мача в Индиън Уелс, в този момент съумях да устоя на напрежението във значимите моменти и това беше една от главните причина да съумея да победя“.

„Във всеки мой мач се старая непрекъснато да бъда нападателен – форхенд, къси топки, излизане на мрежата, всичко належащо. Разбира се, постоянно би трябвало да съобразяваш тактическия си проект със стила на съответния конкурент. Винаги се старая да модернизирам играта си във допустимо най-голяма степен. Това е настройката, с която влизам във всеки турнир“ – приключи роденият в Мурсия тенисист.

В мача за купата Алкарас ще се изправи против Каспър Рууд, който също ще играе на първия си край на равнище ATP 1000.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР