Карлос Алкарас не спира да блести от стъпването си на

...
Карлос Алкарас не спира да блести от стъпването си на
Коментари Харесай

В битка на последните двама шампиони от ИУ: Алкарас срази Фриц и крачи към нов трофей в Маями

Карлос Алкарас не стопира да свети от стъпването си на американска земя насам и съумя да реализира една от огромните си цели за новия сезон, откакто изнесе извънреден шампионат на Мастърса в Индиън Уелс, когато победи с купата и възобнови статута си на международен номер едно. Работата за 19-годишния испанец в Съединени американски щати обаче не се ограничаваше единствено с това и единственият вид за него да остане на върха в класацията на АТР, минава през това да отбрани трофея си на конкуренцията от същия сан в Маями, където преди 12 месеца изпревари времето си и сграбчи оценката.

Тийнейджърът от своя страна следва стъпките по пътя към короната във Флорида повече от чудесно и с всяко свое последващо излизане на корта съумява да повишава нивото си, като в хода на днешния ден изигра несъмнено най-хубавия си мач от тазгодишната си акция в Маями и надделя Тейлър Фриц в дебютния за съперничеството им конфликт - 6:4 6:2. С успеха си Карлитос, който е в гонене на върха да стане най-младият тенисист в историята, спечелил " Слънчевия Дубъл " в една календарна година, се класира за полуфиналите в надпреварата, като към този момент се намира в серия от 10 следващи триумфа без изгубен сет и в спор за място на финала ще срещне Яник Синер, който повали в същата фаза на шампионата в Индиън Уелс.

Още през цялото време на дуела международният номер едно даде ясно да се разбере, че той ще задава темпото при разиграванията от главната линия, при които последователно покачваше скоростта на ударите си и това, съпроводено от вездесъщата му игра в отбрана, беше гаранция за триумф, като той поведе с пробив задатък. Американецът на собствен ред не остана безразличен към протичащото се и скоропостижно доближи на два пъти брейкбол, но точно в тези моменти Алкарас засвидетелства безспорния си гений, като извърши блестящи деми волета, с цел да заличи възможностите пред локалния любим, поддържайки преднината си в резултата. Оттам насетне надареният испанец подвигна оборотите в миговете си на начален удар, като даже осъществя ас на втори сервис и нямаше каквито и да било пропуски в представянето си, с което необезпокоявано постави точка на разногласието в откриващия сет.

Стартът на втората част напълно принадлежеше на младежа, който наложи волята си над международния номер 10 и с поредност от впечатляващи отигравания от дъното на корта, трансформирали се в уинъри, потегли с пробив на сметката си. Висококачествената продукция на защитаващия първенец нито за миг не разреши на Фриц да се приближи до възобновяване на паритета, като даже носителят на трофея от US Open стана още по-настоятелен в при размените от главната линия, където доминираше безусловно и след две двойни неточности на съперника си, съумя да дублира своето преимущество в резултата, подпечатвайки успеха си, пристигнала за тъкмо 78 минути на корта, и мястото си във финалната четворка на шампионата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР