Карлос Алкарас наскоро се превърна в най-младия шампион на Мастърса

...
Карлос Алкарас наскоро се превърна в най-младия шампион на Мастърса
Коментари Харесай

Джокович: Алкарас вече си създаде страхотна репутация

Карлос Алкарас неотдавна се трансформира в най-младия първенец на Мастърса в Маями, откакто победи Каспър Рууд с 2:0 на финала. Самият младеж изрази упоритости да завоюва и купа от Големия шлем през 2022-ра година, а в Монте Карло бихме могли да станем очевидци на доста яростен конфликт сред него и Новак Джокович.

20-кратният победител в шампионати от Шлема бе запитан от медиите за неговото мнение по адрес на надарения испанец. Ноле не спести похвалите си и за играта на Алкарас, и за неговите чисто човешки качества.

"Появата на Алкарас е фантастично събитие за тениса. Не мога да кажа, че го познавам тъй като до момента в никакъв случай не сме упражнявали или играли един против различен, само че той си основава репутацията на един страховит човек, който се отнася с нужното почитание към останалите тенисисти. Това важи изцяло и за държанието му по отношение на мен, защото се засякохме на няколко шампионата през предходната година “, показа международният №1.

Il grande attestato di stima di Novak Djokovic nei confronti di Carlos Alcaraz
— Tennis World Italia (@TennisWorldit)
„ Карлос е доста стабилен тенисист, който има извънредно мощна душeвност. Всички чакахме той да завоюва някоя от огромните съревнования на клей, имайки поради желанията му към тази настилка, само че Алкарас го направи и на твърдите кортове в Маями, и то с впечатляващ жанр “, съобщи Джокович.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР