Карлос Алкарас многократно е казвал, че Големите трима“ са негово

...
Карлос Алкарас многократно е казвал, че Големите трима“ са негово
Коментари Харесай

Карлос Алкарас основа собствена фондация


Карлос Алкарас неведнъж е казвал, че „ Големите трима “ са негово ентусиазъм още от дете. Очевидно обаче първенецът на US Open има намерение да следва техния образец освен на корта. Mundo Deportivo осведоми, че международният №1 е основал своя лична благотворителна фондация.

Според испанското издание организацията към този момент е записана нотариално и ще носи името на Алкарас, като се чака в идващите дни тенисистът да направи публично изказване и да показа повече информация по тематиката.

Първият план на фондацията ще бъде организирането на серия от демонстративни мачове, в които Алкарас ще се изправи против някои от звездите на ATP и WTA, както и против млади гении. Приходите от тези дуели ще отиват за разнообразни благотворителни начинания. Според първичните проекти тази самодейност е трябвало да започва с демонстративния мач сред Алкарас и Пабло Кареньо Буста в Мурсия на 23 декември, само че събитието бе анулирано поради организационни проблеми.

Тази седмица Алкарас ще стартира подготовката си за новия сезон в присъединяване в демонстративния шампионат в Абу Даби. Испанецът ще играе полуфинал на конкуренцията в събота (17 декември), където чака Андрей Рубльов или Борна Чорич.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР