Карлос Алкарас изнесе същинска тенис лекция на Стефанос Циципас през

...
Карлос Алкарас изнесе същинска тенис лекция на Стефанос Циципас през
Коментари Харесай

Хенман: Беше смущаващо как Алкарас накара Циципас да изглежда толкова посредствено

Карлос Алкарас изнесе същинска тенис лекция на Стефанос Циципас през вчерашния ден. Очакванията бяха да станем очевидци на едно първокласно тенис шоу, само че международният номер едно изнесе своя следващ моноспектакъл на Ролан Гарос и отбрани реномето си на топ любимец за купата в Париж. 20-годишният тенисист игра по подобен метод, че даже митове от ранга на Тим Хенман и Матс Виландер не съумяха да скрият своето удивление от видяното на " Филип Шатрие ".

" Винаги имаме мачове в първите кръгове на шампионатите от Големия шлем, при които разликата в класите е голяма сред любимците и техните противници. Случилото се през вчерашния ден обаче не е обикновено. Циципас е международен номер 5, повторен " Мастърс " първенец на клей, някогашен финалист от този шампионат и човек, от който се чака да завоюва " мейджър " купа в най-скоро време. През първите два сета беше напряко смущаващо по какъв начин Алкарас накара Циципас да наподобява толкоз криво-ляво. Стефанос се опита да приложи своя игрови проект, единствено че изобщо не му беше дадена сходна опция, тъй като Алкарас просто нямаше слаба страна, която да бъде атакувана " - показа 4-кратният 1/2-финалист от Уимбълдън.

" Той е безусловно необикновен за наблюдение онлайн. Имах възприятието, че съм на концерт на Ролинг Стоунс. В един миг играе най-нормален тенис и внезапно удря форхенда толкоз крепко, че е напряко неуважително към играта. Виждал съм какво ли не на корта и рядко оставам без думи, само че просто не можеш да играеш тенис по подобен метод " - причисли се към суперлативите и някогашния номер едно Матс Виландер.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР