Карлос Алкарас изживя един от най-прекрасните дни в живота си.

...
Карлос Алкарас изживя един от най-прекрасните дни в живота си.
Коментари Харесай

Краля на Испания награди Карлос Алкарас

Карлос Алкарас изживя един от най-прекрасните дни в живота си. Двукратният първенец от Големия шлем бе почетен посетител на испанския крал Фелипе IV в двореца в Мадрид. На специфична гала монархът връчи на международния №3 премията за най-хубав испански състезател за 2022 година

„ В Испания е цялостно с чудесни спортисти в голям брой дисциплини. Преди три или четири години въобще нямаше да чакам да печеля тази премия. Това е необикновено достижение, от което съм доста горделив “ – сподели първенецът от Уимбълдън.

През 2022 година Алкарас завоюва дебютната си купа от Големия шлем, триумфирайки на US Open и стана най-младия №1 в историята. Във въпросния сезон испанецът подвигна общо пет трофея, измежду които първите му два от Мастърс (Маями и Мадрид) и приключи годината с баланс от 57 победи и 13 загуби.

След церемонията Алкарас разяснява и идното си присъединяване в Монте Карло. Възпитаникът на Хуан Карлос Фереро към момента няма победа в шампионата, откакто при единственото си до този миг присъединяване загуби от Себастиан Корда във втори кръг.

„ Много съм разчувствуван и в действителност нямам самообладание да изляза на корта в Монте Карло. Последните два шампионата бяха доста положителни за мен както от игрова, по този начин и от прочувствена позиция. Загубата от Григор Димитров в Маями беше мъчителна, само че все пак се усещах добре на корта и си потеглих удовлетворен от Флорида. Сега виждам напред към сезона на клей и се надявам да запиша още мощни резултати “.

Алкарас разяснява и борбата за първото място в ранглистата. Испанецът загуби втората позиция за сметка на Яник
Синер, само че в идващите месеци и двамата ще имат действителен късмет да застрашат Новак Джокович.

„ През годините съм имал голям брой триумфи на клей, само че все пак не се усещам като любимец, защото Джокович и Синер играят добре на всички настилки. И двамата са в отлична форма, може би Яник има леко преимущество сега. Не бива обаче да забравяме, че приказваме за Новак. Той неведнъж е показвал, че може да откри най-хубавата си игра във всеки един миг. Както споделих, не се усещам като любимец преди Монте Карло “.

„ Съперничеството сред Надал, Джокович и Федерер е необикновено и вечно ще остане в историята. Надявам се, че аз и Синер ще успеем да създадем нещо сходно. Бих желал и двамата да се слагаме напрегнат и по този метод да се мотивираме взаимно да ставаме все по-добри “ – приключи първата ракета на Испания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР