Карло Анчелоти застана пред медиите за пръв път след разразилия

...
Карло Анчелоти застана пред медиите за пръв път след разразилия
Коментари Харесай

Анчелоти посвети цяла пресконференция на расизма

Карло Анчелоти застана пред медиите за пръв път след разразилия се голям скандал на расистка основа в неделя при загубата на Реал Мадрид от Валенсия.

Бразилското крило бе обиждано от част от почитателите на “Местая ”, което докара до спиране на срещата за към десетина минути. Вбесеният нападател пък влезе в спор в края на дуела с Уго Дуро, което докара до неговото премахване от игра с червен картон.

“Всички сме загрижени за случилото се, а Винисиус е печален. Днес той не тренира с тима и на следващия ден няма да играе, защото е осъден. Трябва да е ясно, че Винисиус има поддръжката на всички, освен в клуба, само че и на суперниците и тя е безусловна. Струва ми се заслужено да се приказва толкоз по тематиката и имаме добра опция да променим нещата. Не считам, че е обикновено зад скамейката да ти крещят “пе*дал ”, “к*чи сине ” и такива. Все отново желая да кажа, че Испания не е расистка страна, само че тук има расизъм и това би трябвало да се промени.

Винисиус е жертва и това би трябвало да е ясно, тъй като има обвинявания към него, че е подбудител. Трябва да е ясно, че той е жертва. В последните години той закупи популярност, стана известен, което провокира всичко това.

Хубаво е да осъждаш расизма, само че не е задоволително. Искам да се вземат ограничения. Има страни, където такива неща не се случват, като Англия да вземем за пример. Там взеха решение този проблем още преди години, когато ги извадиха за пет години от европейските шампионати.

Сега гледаме към Федерацията и Ла Лига, с цел да се вземат ограничения и тук. Не споделям, че на “Местая ” всички 46 хиляди са расисти, тъй като не са, само че не са един или двама, както споделиха сътрудници от там ”, изясни италианският експерт.

Анчелоти бе безапелационен, че Винисиус обича Реал Мадрид и няма желание да напуща, каквито спекулации се появиха през вчерашния ден.

“Смятам, че няма такава опция, той продължава да обича Реал Мадрид и не мисля, че сходно нещо му е минавало през акъла. Той желае да направи кариера тук ”, съобщи някогашният ментор на Милан и Челси.

Утре Реал Мадрид излиза в мач от 36-ия кръг на Ла Лига против Райо Валекано и в опит най-малко краткотрайно да си върне второто място в шампионата, което сега се заема от Атлетико Мадрид.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР