Кърли има още много, за да достигне медалите на Люис,

...
Кърли има още много, за да достигне медалите на Люис,
Коментари Харесай

Световният шампион на 100 метра Фред Кърли е имал трудно детство, но вече е модел за подражание

Кърли има още доста, с цел да доближи медалите на Люис, само че той към този момент го надмина като стана първият мъж, който печели оценки на 100 и 400 метра, а също по този начин се надява да се качи на подиума и на 200 метра в Юджийн. Да го накараш да приказва за достиженията си обаче е различен въпрос.
 Фред Кърли е новият международен първенец на 100 метра, американци превзеха подиума Фред Кърли е новият международен първенец на 100 метра, американци превзеха подиума
Запитан какво е възприятието да следваш Люис в триумфите в спринта той сподели: " Това беше великолепие от `91, а това е великолепие от `22 ".

Американецът съобщи, че към момента желае да се състезава и на 400 метра, а освен на 100.
 За първи път след 1991 година трима американци с медалите на 100 м на СП За първи път след 1991 година трима американци с медалите на 100 м на СП
" Все още упражнявам 400 метра и желая да реализира някои страхотни неща ", добави международният първенец в спринта.

Той разкри, че не е изпаднал в суматоха, когато е усетил Марвин Брейси да го изпреварва, до момента в който са затваряли правата, казвайки, че неговият съотечественик се е изтощил прекомерно рано.

Финалът беше извънредно оспорван, а Кърли победи с 9.86 секунди. Брейси и Трейвън Бромел записаха 9.88, само че Брейси взе среброто с две хилядни от секундата.

Шампионът беше по-сговорчив, когато разказваше за детството си.

" Преместих се в Тейлър, Тексас, към 2005 година, откакто дружно с моите братя и сестри бяхме осиновени. Бяхме 13 в една спалня, спяхме на дюшек от плява. Но всички се забавлявахме и сега също вършим страхотни неща ", разкри Кърли.

Той счита, че може би сега е ентусиазъм за други младежи, преминаващи през сходно мъчно детство.

" Чувствам като че ли съм модел за подражателство на доста хора, които минават от юношеския лицей в Тексас A&M, до спонсорски контракт от " Найк ", до това да бъдеш на подиума през 2017 година и до в този момент. Може би някои гледат мен и да си мислят, че в случай че аз мога да го направя, те могат също да го реализиран ", съобщи Кърли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР