Карлес Пучдемон ще се опита да обедини всички сепаратисти, за

...
Карлес Пучдемон ще се опита да обедини всички сепаратисти, за
Коментари Харесай

Пучдемон създава нова партия

Карлес Пучдемон ще се опита да сплоти всички сепаратисти, с цел да реализира фантазията си за самостоятелна Каталуния, осведоми Агенция Франс Прес.

Мнозина от неговите тогавашни съдружници, някои от които са в пандиза, не са склонни да влязат в неговата нова партия " Крида " ( " Призив " ), чийто организационен конгрес ще се извършен довечера в Манреса, на 60 км северно от Барселона.

Няма нищо инцидентно нито в датата, нито в мястото. Манреса се намира на едвам 6 км от пандиза Ледонерс, където сепаратистки водачи чакат да бъдат съдени поради протеста си. А датата 27 октомври е тъкмо една година, откакто каталунският министър председател разгласи самостоятелна република Каталуния. В отговор на неговите дейности централното държавно управление, тогава отпред с консерватора Мариано Рахой, анулира автономията на този богат район със 7,5 млн. поданици и уволни държавното управление на Пучдемон.

И до момента в който почитателите на Карлес Пучдемон ще слушат довечера речта му на огромен екран, най-радикално настроените сепаратисти от Комитетите за отбрана на републиката насрочиха демонстрации в Барселона пред централата на районното държавно управление, ръководено от поддръжника на линията на Пучдемон, Ким Тора, с цел да го упрекнат, че е прекомерно внимателен.

Новата партия, която Пучдемон желае да учреди, към този момент има 50 000 симпатизанти, съгласно основателите й. Тя цели да събере последователите на концепцията за самостоятелност, които в този момент са разграничени в три парламентарни групи.

Пучдемон в този момент живее в заточение в Белгия поради издадената от Испания заповед за арест по обвинявания в протест.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР