Карл Нехамер се обяви за издигане на повече гранични бариери

...
Карл Нехамер се обяви за издигане на повече гранични бариери
Коментари Харесай

Австрийският канцлер: България има нужда от ограда, която да бъде подкрепена с европейски средства


Карл Нехамер се разгласи за издигане на повече гранични бариери по външната граница на Европейския съюз

Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер се разгласи за издигане на повече гранични бариери по външната граница на Европейския съюз. " Най-после би трябвало да счупим табуто " огради ", съобщи той преди срещата на върха в Брюксел, представен от електронния уебсайт на австрийските радио и телевизия ОРФ и Българска телеграфна агенция.

Според Нехамер България има потребност от ограда, която да бъде подкрепена със средства на Европейския съюз. Австрийският канцлер добави, че е водил " тесни диалози " с държавните глави на България и Румъния, двете страни, против които Австрия наложи несъгласие за влизане в Шенгенското пространство.

Българският президент самичък означи, продължи канцлерът, че е належащо да се укрепи оградата на границата с Турция. По лични данни София се нуждае за тази цел от към два милиарда евро, написа ОРФ.

Австрийската министърка по европейските въпроси Каролине Едщадлер пък е говорила нощес по телевизионния канал на вестник " Кроне " за нуждата от " физически бариери " за отбрана на външните граници.

" Оградите не са нищо ново. Но до момента страните бяха оставени сами, Европейската комисия не отпускаше средства. ", сподели още Нехамер поради бариерите на гръцко-турската граница.

България е изпълнила през 2011 година всички нужни механически критерии, цитира ОРФ реакцията на българския президент Румен Радев на австрийското несъгласие и прибавя, че всяко несъгласие на засегнатите страни е вътрешнополитически стимулирано.

Материалът цитира и реакцията на опозиционни партии по този въпрос. Ръководителката на парламентарната група на Партията на зелените Зиги Маурер декларира в известие за пресата: " Що се отнася до външните граници на Европейския съюз, то би трябвало да са вероятни две неща: ред и човечност. Ако Европейският съюз поддържа страните си членки при граничния надзор, то това да извършва тази цел. Призивът " постройте зидове към Европа ", насочен от вътрешната страна Австрия способства повече за дискусия в дебата, в сравнение с за намиране на решение ".

Възмущение показват и представители на опозиционната партия НЕОС. Евродепутатката Клаудия Гамон е на мнение, че това предложение " а ла Тръмп " ще приближи Австрия още повече към десните популисти като унгарския министър председател Виктор Орбан и ще я изолира от останалите страни в Европейския съюз. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР