Карл Крайле и Бодо Менде станаха в неделя първата хомосексуална

...
Карл Крайле и Бодо Менде станаха в неделя първата хомосексуална
Коментари Харесай

Немски гейове се взеха след 38-години чакане

Карл Крайле и Бодо Менде станаха в неделя първата хомосексуална двойка, сключила брак според признатият по-рано през годината закон.

В цялата страна в неделя общините започнаха да записват хомосексуални двойки, които си споделят " да " пред длъжностно лице и съжителството им става равностойно на всички фамилии. Това се прави по изключение и особено за отбелязване на историческия за Германия ден.

59-годишният Крайле и 60-годишният Менде имат връзка от 38 години и подписаха брак в общината на Шьонеберг в Берлин. " Най-после постигнахме правно тъждество. Четвърт век се борихме за това ", съобщи в петък Менде на конференция. Двамата имат записано общуване от 15 години - малко, откакто стана законно в Германия.

Днес се чака по този начин да създадат още десетина двойки в столицата и Хамбург, оповестиха организации за отбрана правата на хомосексуалните. Регистрирането им обаче ще изчака до 2018г., когато би трябвало да се настроят регистрите и стратегиите, тъй като сега те одобряват въвеждане само на фамилии от жена и мъж. Дотогава членовете на еднополовите фамилии ще се вписват като " брачен партньор " и " брачна половинка ".

Законът бе признат през юни след тактическо решение на канцлера Ангела Меркел да не се опълчва повече на подлагането на текста на гласоподаване и да се разреши на всеки народен представител да пусне вота си съгласно съвестта си, а не съгласно линията на партията.

Меркел гласоподава " срещу ", само че мнозина нейни съпартийци, както и съдружните сътрудници от Германската социал-демократическа партия, поддържаха закона.

Новата фаза в битката на сдружения на хомосексуалните и правозащитни организации е да се узакони опцията в такива фамилии да се отглеждат деца, като двойката получи наставнически права. /Марица.бг
тагове карл бодо 38 години чакане
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР