Карл-Антъни Таунс вкара 23 точки и спечели 12 борби, а

...
Карл-Антъни Таунс вкара 23 точки и спечели 12 борби, а
Коментари Харесай

Минесота детронира шампиона Денвър!

Карл-Антъни Таунс вкара 23 точки и завоюва 12 битки, а гостуващият Минесота Тимбъруулвс преодоля закъснение от 20 пункта и отстрани първенеца Денвър Нъгетс в плейофите на Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА) след победа с 98:90. Серията от полуфиналите на Западната конференция завърши след седем мача.

Минесота ще играе във финалите за първи път от 20 години насам, откакто завоюва за трети път в Денвър в границите на тази серия. Тимбъруулвс отстраниха и Сакраменто Кингс в седем мача през 2004, с цел да стигнат до конферентните финали.

Минесота, трети сийд след постоянния сезон, ще играе против Далас Маверикс във финалите на Западната конференция. Джейдън Дейниълс също записа 23 точки за триумфа в Денвър, а Антъни Едуардс приключи с 6/24 в стрелбата и 16 пункта. Руди Гобер пък записа 13 точки единствено в последната четвъртина.

Денвър отпадна, само че след нов огромен мач на Никола Йокич. Той приключи с 34 точки и 19 битки, а Джамал Мъри бе най-резултатен за първенците с 35 пункта. Това бе вторият случай през последните шест години, в който Нъгетс губят мач номер 7 от плейофите като домакини.

Тайрийз Хейлибъртън вкара 26 точки за Индиана Пейсърс, който направи исторически мач в нахлуване и отстрани Ню Йорк Никс след 130:109 в последния седми дуел от полуфиналната серия на изток. Пейсърс приключиха с 67.1 % вкарани стрелби от игра, което е безспорен връх за плейофите.

Шестият сийд Индиана, който изоставаше с 0:2 на старта в серията и с 2:3 след пет мача, ще играе против Бостън Селтикс във финалите на изток. Серията стартира във вторник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР