Карина Ангелиева: България има силен потенциал в привличането на големи ...

Карина Ангелиева: България има силен потенциал в привличането на големи

Карина Ангелиева: България има силен потенциал в привличането на големи инвеститори

Карина Ангелиева: България има мощен капацитет в привличането на огромни вложители REACT-EU беше бърза инжекция за подкрепяне на бизнеса да се оправи с COVID-19, твърди заместник-министърът на нововъведенията и растежаПрепоръчай (0)

България има мощен капацитет във връзка с стартъп предприятия, както и в привличането на огромни вложители, които да развиват артикули с добавена стойност. Това сподели пред Bloomberg TV Bulgaria Карина Ангелиева, заместник-министър на нововъведенията и растежа.

Tя удостовери, че в средата на юли ще бъде направена първата копка на бъдещия цех за електрически автомобили на Next eGO в Ловеч.

Припомняме, че се очакваше първата копка на обекта да бъде направена още през март 2022 година, а по-късно се отсрочи за средата на април. Преди дни арх. Любомир Станиславов, изпълнителен шеф на "Аутомотив Клъстер България " и началник на e.GO Mobile България разяснява пред Investor.bg, че планът на бъдещия цех влиза в своята последна фаза, като се чака церемонията по първата копка да се организира в средата на юли, една година откакто беше оповестена инвестицията в размер на 140 млн. евро.

По отношение на инструмента REACT-EU заместник-министърът акцентира, че той е бил „ бърза инжекция за подкрепяне на бизнеса да се оправи с COVID-19 ".

"Много се гордеем с мярката, тъй като повече от 4400 компании с оборот от 500 хиляди лв. задържаха личен състав. Отделно над 27 хиляди дребни и микропредприятия също бяха подкрепени ", изясни Ангелиева.

„ Последният транш на REACT-EU, който е в размер на 136 млн. лв., договорихме да са главно и единствено свързани с възобновяване от последствията от рецесията. Това значи да помогнем на преработващите предприятия да си понижат сметките за ток, само че не настоящо, за днешния ден, а с вероятност за идващите няколко години, т.е. да влагат в енергоспестяващи материали, техника и съоръжение. Това ще им помогне да запазят бизнеса си и да го разширят “, изясни още заместник-министърът.

Целия диалог може да видите на уеб страницата на Bloomberg TV Bulgaria .

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg