Карин дом - Варна предоставя възможност на безработни родители, които

...
Карин дом - Варна предоставя възможност на безработни родители, които
Коментари Харесай

Карин дом - Варна обучава родители на деца с увреждания

Карин дом - Варна дава опция на безработни родители, които отглеждат дете с увреждане, да се включат в професионална подготовка по специалността обществена работа с деца и възрастни с увреждания и хронични болести. В безплатните образования могат да се включат неактивни родители на деца със специфични потребности на възраст от 0 до 18 години. След привършване на образованието и полагане на изпит те ще могат да получат свиделество за професионална подготовка. 

Обучението се финансира по стратегия " Развитие на човешките запаси " и е разграничено на две професионални посоки - помощник обществени действия и уредник на интернет приложения, с обща дълготрайност 960 часа. Родителите могат да се заявят присъединяване и в курс по британски език.

В предаването " Хоризонт до обед " Веселина Тинчева , експерт обществени действия и обучител, описа:

Има теоретични часове, има и опция за процедура. Тук, в Карин дом, има опция те да практикуват. Предвидена е опция да вървим и на други места на образователна процедура - в държавни и неправителствени организации. В това време за децата ще има опция за консултация и групови занимания в Карин дом.

Много от родителите на деца със специфични потребности, изключително майките, след отпуска по майчинство остават у дома, с цел да са разполагаем, уточни Тинчева:

И в действителност се събират много години, в които родителите си стоят у дома. Те изгубват специалността, която са имали преди този момент, или пък навиците си за работа. Това ни предизвика - желанието на родителите в един миг още веднъж да бъдат на пазара на труда, да се развиват като персони, като експерти. 

20 години след своето основаване Карин дом е организация с водеща роля в даването на професионални услуги за деца със специфични потребности и техните фамилии. През годините Карин дом се развива и израства като лечебен център за деца със специфични потребности, в който работят висококвалифицирани експерти: кинезитерапевти, рехабилитатори, логопеди, психолози, специфични педагози, обществени служащи. Карин дом разполага с лицензиран център за професионално образование. 

Цялото изявление на Валерия Николова с Веселина Тинчева чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР