Кариерите на Виктория Азаренка и Каролина Плишкова определено имат немалко

...
Кариерите на Виктория Азаренка и Каролина Плишкова определено имат немалко
Коментари Харесай

В битка на бивши номер 1: Плишкова надделя над Азаренка и е 1/4-финалистка в Ню Йорк

Кариерите на Виктория Азаренка и Каролина Плишкова несъмнено имат значително допирни точки, откакто и двете състезателки в един миг оглавяваха международната класация, само че през последните сезони са бледа сянка на тях самите и сега всяка една от двете е отвън топ 20. Тазгодишният US Open обаче се трансформира в самобитен тенис подем за тогавашните водачки на класацията в WTA Тура и те без особени проблеми продължиха към етапа на осминафиналите, където трябваше да застанат една против друга.

Бившите финалистки в конкуренцията предложиха един доста трагичен дуел между тях и изглеждаше като че ли нищо не може да ги раздели, само че от един миг насетне двойните неточности в актива на Азаренка се трупаха непрестанно и стигнаха до осем, до момента в който Плишкова печелеше доста лесни точки благодарение на сервиса си и съумя да надвие именитата си съперничка в над тричасова драма 7:5 6:7(3) 6:2, а в спор за място на полуфиналите я чака мач с поставената под номер 6 - Арина Сабаленка.

Karolina Pliskova is making another deep run!
— US Open Tennis (@usopen)
Началото беше по-сполучливо за чехкинята, която пласираше по необикновен метод първото си подаване и нямаше проблеми с това да нападна още от първата топка. Постепенно Азаренка стабилизира отиграванията си от дъното на корта и поемаше все по-често самодейността, стигайки до опция да сервира за спечелването на сета при 5:4. Тогава Плишкова показва най-силния си тенис от началото на конфликта и осъществя серия от три следващи гейма, с цел да се поздрави с триумфа в първия му сет.

Двете имаха съществени компликации да задържат подаванията си във втората част и посрещачите нормално имаха извънредно комфортни втори сервиси при тях, които всеки човек знае. Отново беларуската тенисистка пък беше тази, която първа се откъсна напред с пробив и въпреки за втори следващ път да разреши застигане, то този път тя устоя на натиска от другата страна на мрежата и беше безупречна в последвалия тайбрек, с цел да изравни общия резултат.

Решителният сет стартира с незабавен брейк за " Кралицата на асовете " и тя изцяло оправда своя прякор в идващите минути, защото трикратната финалистка нямаше никакъв късмет да заплаши сервиса на чехкинята. Световната номер 22 върна лентата с няколко години обратно и още веднъж можехме да се насладим на нейни отигравания, които в огромната си част заслужават да са измежду най-хубавите през целия шампионат, а Азаренка нямаше различен избор с изключение на да напусне победенa корта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР