Кариерата ви е стабилна, постът, който заемате на този етап

...
Кариерата ви е стабилна, постът, който заемате на този етап
Коментари Харесай

Парите, които не достигат

Кариерата ви е постоянна, постът, който заемате на този стадий ви удовлетворява – въпреки всичко сте изкачили към този момент няколко стъпала нагоре в йерархията. И когато наближи денят за заплата, настроението ви незабелязано се покачва, а животът ви се коства по-хубав. Вие сте щастливи!

Вероятно към този момент имате нов автомобил, с приятелите ходите единствено в скъпи заведения за хранене. Притежавате множеството преди малко излезли на пазара техно играчки и с усмивка си спомняте романтиката от отминалите години, когато си носехте сандвичи от у дома, с цел да пестите от бизнес обяди.

Но какво се случва по-нататък? Не минава доста време и „ внушителната заплата ” към този момент не ви се коства задоволителна. Не се чувствате изцяло щастливи. Иска ви се да получавате повече, да имате още една кола и т.н. Кръгът в гонене на финансовото благоденствие се затваря.

Може ли да се купи щастието, или то в действителност е скъпо? Оказва се, че може, като освен това цената му не е непостижимо висока.

75 000 долара годишен приход, или техният еквивалент, във всяка точка на земята са изцяло задоволителни, с цел да се радва човек на живота. Това посочиха американски учени през 2011 година В случая става дума за щастието в най-широкия смисъл на това разбиране – за удовлетворението от метода, по който протича животът, а не за моментните настроения. Сумата от 75 000 долара годишно беше оповестена за психологическа граница, при която човек стартира да мисли, че парите към този момент не са проблем.

Това обясниха икономистът Ангъс Дийтън и психологът Даниел Канимън от Съединени американски щати. Те разясниха обаче, че колкото по-далеч отиват хората от тази граница, толкоз по-малко щастливи се усещат. Прехвърлянето не носи спомагателна наслада, безапелационни бяха експертите, тъй като поражда парадоксалното чувство, че парите постоянно не са задоволително, макар че действително ставаме все по-богати и по-богати.  " Ако получавате повече от 75 000 $ годишно и продължавате да не сте удовлетворени от живота, състредоточете се върху здравето си, връзките с приятелите и околните ", посъветва професорът по логика на психиката от Университета на Илинойс Едуард Динър.

Той даде още няколко рекомендации по какъв начин да се радваме на живота, дори когато не печелим извънредно доста.

1. Не се сравнявайте и не се състезавайте с другите.  Хората със устойчиво самочувствие не наблюдават непрестанно непознатите триумфи и провали. Те се самооценяват като вършат съпоставения сред това, което са и това, което са били. Доверяват се на вътрешния си барометър за израстване и благоденствие. Още една сериозна причина да не се сравнявате с другите: постоянно ще се откри някой, който е по-добре от вас, а това ще е пестник за самочувствието ви.

2. Съсредоточете се върху основаването на живота, който желаете.  Мислете и се грижете за вас и вашето семейство. Престанете да губите сила в това да се интересувате непрестанно какво вършат или приказват другите. Не се оплитайте в интриги и напуснете средата на отрицателните хора.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР